Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

Kejserens nye klæder

Lørdag 6. oktober 2018 kl: 16:56

Kejserens nye klæder
Pernille Heibøll Sørensen, Tjærbyvej 99, Randers NØ - organisations-koordinator for Velfærdslisten.
LÆSERBREV Af Pernille Heibøll Sørensen, Tjærbyvej 99, Randers NØ - organisations-koordinator for Velfærdslisten.

D. 3. oktober kunne vi i RANDERSiDAG.dk blive lidt klogere på, hvad socialdemokraterne selv synes om det nylige budgetforlig.

Lise-Lotte Lervad Larsen og Anne Hjortshøj havde et læserbrev i netavisen, hvor de forsøgte at forklare, hvorfor budgetforliget er en investering i vores kommune. Og jeg kan godt forstå, at de har brug for at forklare deres vælgere, hvorfor de valgte et blåt budget i stedet for det røde budget, som for første gang i flere år var muligt.

Men det svarer lidt til historien om “Kejserens nye klæder”, for virkeligheden er jo at socialdemokraterne sparer på vitale velfærdsområder:

86 mio. på ældreområdet
37 mio. på skoleområdet
43 mio. på socialområdet
52 mio. på beskæftigelsesområdet
19 mio. på daginstitutionsområdet

Flere lister og partier har forsøgt at få socialdemokraterne til at svare på, hvorfor man valgte dén vej, men det vil bare ikke rigtig lykkes at få socialdemokraterne til at være ærlige omkring de reelle besparelser.

Senest har fagbevægelsen i et fælles læserbrev med Leif Plauborg i spidsen (RANDERSiDAG.dk 5. oktober, red.) udtrykt deres store bekymring for konsekvenserne af besparelserne. På et eller andet tidspunkt må en enkelt socialdemokrat eller to da komme til sig selv og tænke, “Jamen, han har jo ikke noget tøj på?” Skulle det være tilfældet, så står vi mange klar med rigtig gode idéer og finansiering til, hvordan vi kan styrke vores velfærd. For dét er nemlig en investering i vores kommune.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Medarbejderes brug af sociale medier
- Vi mangler en strammere konkurslovgivning
- Udsigten er blodrød
- Fuhrs politiske prioriteringer
- Cykelby eller bilisternes by?
- Hvad skal vi gøre for at forebygge skolevægring?
- Politik handler om prioriteringer
- Forsøg eller eksperiment?
- En fri Gudenå leverer fisk hvis den får lov
- 'Hun har jo ikke noget tøj på'
- Vorup FB ser lyst på fremtiden
- Åbne veje i Vorup

Kommentarer til artiklen:
Ansvarlighed?
Jeg må konstatere, at Keld Hüttels opfattelse af ansvarlighed er anderledes end listernes og de partier, der gik til budgetforhandlingerne med det mål, at overholde de løfter, de gav vælgerne ved de sidste kommunevalg.
Det kan undre, at Socialdemokraterne finder et større fællesskab med de partier, der var deres direkte modpart ved valget, end de partier, der kunne skabe et flertal for den politik, de lovede vælgerne.
Det er den samme utroværdighed byen oplevede under vedtagelsen af skoleforliget i sidste periode. Vi fik ørerne tudet fulde af, at det var en nødvendig beslutning, men så skulle der heller ikke spares mere på skoleområdet, for det ville give et provenu på over 30 mill.kr..
Hvad har har de skolesøgende børn fået. En besparrelse på 37 mill.kr. Det er konsekvensen af uansvarlig politik og hvad der sker, når man hellere vil lege med Venstre og DF.
Det kan undre, at Torben Hansen ikke har lært , hvad der sker, når man kopiere Helle Thorning Schmidt.
Michael Povlsen
Damgårdsvej
8500 Grenå
09-10-2018 06:04:35

Keld Hüttel
Jo mere jeg læser af enkeltlisternes undskyldninger for ikke at indgå forlig om det kommunale budget,jo mere græmmes jeg.Mangel på ansvarlighed skal ,mam lede længe efter,men jeg erindrer den flot,fra Beboerlistens flugt fra ansvar og nu er der blot blver 4 lister mere,blot finder man vel prisen på Golfbanen højere end i min tid-Lær dog af Herning,hvor jeres åndsbrødre heller vil have indflydelse end fryse om fingrene.der klaprer som tænderne..
Keld Hüttel
Rismøllegade 14
Randers
08-10-2018 21:22:58


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk