-
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Kære budgetforligspartier

Fredag 28. september 2018 kl: 11:57

Kære budgetforligspartier
Formand for Randers Lærerforening Leif Plauborg.
LÆSERBREV Af FTR BUPL Karsten Madsen, formand for Randers Lærerforening Leif Plauborg og formand for Skolelederforeningen i Randers Carsten F. Andersen.

Skoleområdet rammes som alle andre kommunale områder af besparelses- og effektiviseringsforslag. En lang række tilgange i forhold til specialundervisningsområdet skal ændres, og samtidig er mange skoler udfordret af underskud på driften – underskud, der efter en byrådsbeslutning før sommerferien pludselig skulle afvikles meget hurtigt.

En god kommune understøttes af gode skoletilbud! For det er en kendt sag, at skoletilbuddet betyder meget, når folk skal bosætte sig. Når tilflyttere kommer til Randers skal folkeskolen være det naturlige førstevalg for alle børn og deres forældre.

Folkeskolen er den vigtigste dannende og uddannende institution i Danmark. Det er her, vi møder den mangfoldighed og lighed, der er en naturlig del af det danske samfund. Det er her, man mødes på tværs af race, religion og økonomisk baggrund. Det er her akademikersønnen møder datteren af det ufaglærte par.

Folkeskolerne i Randers leverer faktisk gode resultater trods den megen turbulens, der var for få år tilbage. Yderligere besparelser og nedskæringer vil ødelægge mulighederne for kontinuerligt at forbedre og udvikle på det gode arbejde, som foregår ude på skolerne.

Siden den nye kommune blev dannet, har skoleområdet konstant været udsat for en lang række af besparelser.

Vi opfordrer til, at man i stedet for at se skolen som en pengetank, man kan hive penge ud af, begynder at investere i folkeskolen. En investering, der er målrettet vore børn og unge – deres fremtid – de er Danmarks vigtigste råstof.

Investeringerne skal ske gennem kompetenceudvikling af personalet, forbedringer af arbejdsmiljøet, vilkårene og arbejde med professionel kapital, så eleverne altid møder velforberedte, engagerede og fagligt kompetente medarbejdere, der kan understøtte en positiv udvikling af folkeskolen og sikre undervisning af høj kvalitet.

Langsigtede investeringer i stedet for besparelser og ro om skolen vil bidrage til, at folkeskolen i Randers bliver et attraktivt sted at være elev, forælder eller medarbejder og endvidere forebygge de forventede udfordringer med at rekruttere ledere, lærere og pædagoger.

Kære byråd, hermed en kort opsummering – en god attraktiv folkeskole får man ikke gennem besparelser og kortsigtede løsninger, men gennem investeringer og langsigtet planlægning. Vi vil gerne en god folkeskole, vil I?

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Udsigten er blodrød
- Fuhrs politiske prioriteringer
- Cykelby eller bilisternes by?
- Hvad skal vi gøre for at forebygge skolevægring?
- Politik handler om prioriteringer
- Forsøg eller eksperiment?
- En fri Gudenå leverer fisk hvis den får lov
- 'Hun har jo ikke noget tøj på'
- Vorup FB ser lyst på fremtiden
- Åbne veje i Vorup
- Kriminelle udlændinge skal udvises
- 100 år gammel opstemning uden samfundsværdi i dag

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk