-
Klik venligst-Klik venligst

Tak for den manglende redegørelse, Svend Bak!

Onsdag 26. september 2018 kl: 11:36

Tak for den manglende redegørelse, Svend Bak!
Af Henrik Hald, Gammeljord 9, Tvede - medlem af Velfærdslisten.
LÆSERBREV Af Henrik Hald, Gammeljord 9, Tvede - medlem af Velfærdslisten.

Fællesledelsesformand for socialdemokraterne i Randers, Svend Bak, forsøger i et læserbrev at forklare offentligheden, at socialdemokraterne ikke er ”veget en tomme” fra de valgløfter, de gav vælgerne i forbindelse med kommunalvalget 2017.

Jeg vil da gerne, ligesom Charlotte Broman Mølbæk fra SF, anerkende, at Svend Bak som den eneste socialdemokrat forsøger at forklare de mennesker, der ikke lige forstår den aktuelle socialdemokratiske logik, hvorfor de har gjort, som de har gjort. Altså hvorfor har de lavet et budgetforlig med Venstre, Konservative og DF, med massive nedskæringer på folkeskolen, de ældre, de socialt udsatte m.fl., når der faktisk burde være et flertal for det modsatte?

Problemet med Svend Bak’s forklaring er blot, at det overhovedet ikke giver svar på det helt store spørgsmål. Hvorfor gjorde I det? Han siger: ”Vi ønsker det bredest mulige samarbejde”. Nuvel. Bredt samarbejde er jo altid godt. Men er politikken så ligegyldig? Vil socialdemokraterne fremover hellere lave politik med Venstre og Dansk Folkeparti, for at sikre det ”brede samarbejde”, også selv om det betyder nedskæringer i vores velfærd? Har man givet Venstre og Dansk Folkeparti vetoret på politikken, for at sikre bredden? Ja, det så man i hvert fald denne gang med hensyn til skatten. Socialdemokraterne foreslog selv en 0,5% skattestigning, for at give penge til velfærden, men skattestigningen blev 0.0%. Hvorfor? Fordi Venstre og DF ikke ville lade skatten stige. De fik vetoret!

Så nævner fællesledelsesformanden også, at man vil optræde med ”ordentlighed i ord og handling”. Men er det ”ordentlighed" i "ord og handling”, overfor de vælgere som stemte på socialdemokraterne ved sidste kommunalvalg, i håb om at de ville forsvare vores kernevelfærd? Et løfte som de lovede vælgerne igen og igen, da de gerne ville fravriste Venstre borgmesterposten.

Slutteligt kommer fællesledelsesformanden med en lille skjult trussel. Hvis de partier, der ikke er en del af socialdemokraternes borgerlige nedskæringsforlig kan lade være med at ”pege fingre”, så er der håb for, at de så kan være med i et kommende budget.

Jeg er dog helt sikker på, at både SF, Radikale, Enhedslisten, Beboerlisten og Velfærdslisten fortsat vil kritisere socialdemokraterne for at bryde de løfter, de gav i forbindelse med sidste valg. Og hvis Svend Bak’s kriterium for at komme ind i forhandlingsrummet er, at denne kritik skal forstumme, inden der gives adgang til de hellige forhandlingshaller, så må vi jo nok desværre konstatere, at også de kommende forlig bliver mellem Socialdemokraterne, Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative.

Der er heldigvis nogle partier i byrådet, der lovede vælgerne at kæmpe for en forbedret velfærd, og som har tænkt sig at overholde deres kontrakt med vælgerne. At socialdemokraterne og Svend Bak øjensynligt ser dette som totalt ligegyldigt, må i sidste ende være en sag mellem socialdemokraterne og deres vælgere.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Udsigten er blodrød
- Fuhrs politiske prioriteringer
- Cykelby eller bilisternes by?
- Hvad skal vi gøre for at forebygge skolevægring?
- Politik handler om prioriteringer
- Forsøg eller eksperiment?
- En fri Gudenå leverer fisk hvis den får lov
- 'Hun har jo ikke noget tøj på'
- Vorup FB ser lyst på fremtiden
- Åbne veje i Vorup
- Kriminelle udlændinge skal udvises
- 100 år gammel opstemning uden samfundsværdi i dag

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk