-
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Stærkt efterår i Bluesforeningen

Torsdag 20. september 2018 kl: 13:00

James Armstrong på vej til Randers.
James Armstrong på vej til Randers.

Stærkt efterår i Bluesforeningen
Bluesformand Christian Borg: Armstrong er et supergodt navn som opfølger til folk som Popa Chubby og Eric Gales.
Bluesnight Randers har et ualmindelig stærkt program med sine tre koncerter i efteråret.

Amerikanske Armstrong med fornavnet James optræder i Underværket for bluesforeningen fredag den 12. oktober. Så følger det legendariske danske navn The Beefeaters, og sæsonen slutter med Grarup Allstars, der har topmusikere på alle pladser.

James Armstrong hylder den populære og følsomme amerikanske soulblues og er samtidig en af USA's mest dynamiske elektric blues guitarister. Han er først og fremmest liveartist, men har seks fine og anmelderroste albums i sin bagage - det seneste "Blues Been Good To Me" udsendt i 2017.

Bluesmusikken har langt hen ad vejen været rigtig god ved James Armstrong, der er 61 år. Han etablerede sit første band, da han gik i 7. klasse, og i en alder af bare 17 år begyndte han at turnere hele USA med musik, der var inspireret af på den ene side bluestraditionelle Albert King og på den anden side den meget melodiske Robert Cray.

Det lignede starten på en lang og problemfri karriere, men den var nær ved at slutte, da James Armstrong var tæt på døden, efter at han blev knivoverfaldet af en indbrudstyv. Han slap nådigt, men pådrog sig en skulderskade, der gjorde det nødvendigt for ham at udvikle en helt speciel guitarteknik. Det er den, han fortsat gør brug af, og han har opnået stor respekt for sin musik, der betegnes som powerfull slowblues, hvor stilheden mellem noderne ofte har lige så stor betydning som noderne i sig selv. En sand blueshistorie skabt af nød.

James Armstrong skriver sine egne sange, der dominerer repertoiret krydret med kendte bluesklassikere.

Bluesnight ser frem til en smuk bluesaften med James Armstrong Band, der for første gang gæster Randers, efter at han har optrådt i en årrække i alle verdensdele. Det er selvfølgelig igen i salen på Underværket med eminente Tommy Lui bag lydpulten.

”Vi synes, at Armstrong er et supergodt navn som opfølger til folk som Popa Chubby og Eric Gales, som vi har præsenteret i første halvår”, siger formanden for Bluesnight, Christian Borg.

”Desværre har Buddy Whittington og Fred Chappelier aflyst deres tur til Danmark, og vi har så valgt at slutte året med to danske navne, som vi ikke må forsømme midt i begejstringen for amerikanske og andre udenlandske navn”.

De to bliver altså The Beefeaters og Grarup Allstars, og dermed når Bluesnight op på 10 koncerter i 2018 udover, at foreningen har arrangeret Danish Blues Challenge og været dybt involveret i Randers City Blues Festival.

Planlægningen af forårssæsonen 2019 er allerede i gang.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Huss en tur i Turbinen
- Kulturhuset fester og hylder fællesskabet
- Filmfestival rammer Randers
- Ny sæson med cykelsmeden og kunsthistorikeren
- Græd ikke over spildt maling
- Da blodet flød i Kolind Sund
- Thørholm på Cafe von Hatten
- HP Lange & Band live
- Mimbo Jimbo laver kunst i Kulturhuset
- Vinterkabaret udsolgt
- Stolt børnekor modtog kulturprisen
- Leg med tørklæder og mode

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk