Klik venligst
Klik venligstKlik venligst-

Mindeord over Leif Gade

Tirsdag 18. september 2018 kl: 16:10

Mindeord over Leif Gade
Leif Gade.
Af Torben Hansen, Randers, borgmester (S).

Der var meget stille ved indledningen til byrådsmødet forrige mandag. Samme morgen var vores gode ven, dygtige og afholdte kollega, Leif Gade, afgået ved døden. Et af skovens helt store træer var faldet.

Leif startede sit byrådsarbejde for næsten 25 år siden i kommunalbestyrelsen i Nørhald, og Leif glædede sig meget til sit 25 års jubilæum til januar. Desværre oplevede han ikke denne store dag.

Leif var indbegrebet af en hædersmand. Hans pejlemærker var ordentlighed, integritet og samtalen. Tingene skulle gå ordentligt til i Leifs verden, ordentligt i ordets oprindelige forstand. Ikke noget med at putte noget under stolen, alle skulle informeres og inddrages – ingen blev snydt.

Det så vi også i de forskellige udvalg, hvor Leif har været formand. Tingene fungerede, der blev talt om tingene, der blev skabt løsninger – ikke gravet grøfter, der blev lyttet, og det var i allerhøjeste grad Leifs fortjeneste.

Det er netop demokratiets inderste væsen, Leif var demokrat – og socialdemokrat helt ind i det inderste af hjertet. Folkestyret i både Nørhald og Randers skylder Leif en uendelig stor tak for indsatsen, både for det Leif troede på og arbejdede for, men også som en fremragende repræsentant for det lokalt forankrede folkestyre.

Leifs politiske kompas var altid intakt og pegede på fællesskabet og dem, der har behov for hjælp.

Personligt kommer Leifs bortgang til at efterlade et meget stort tomrum. Leif var min gode ven, som jeg talte med næsten dagligt gennem mange år. Det var samtaler, som jeg satte umådelig stor pris på. Og som i alt andet, Leif foretog sig, handlede samtalerne om løsninger og overvejelser – og også om det personlige og familien, om hvorledes dagen havde været – og fodbold. Det skulle vi også lige vende flere gange om ugen.

Det er karakteristisk, at vores samtaler de seneste svære måneder drejede sig om fodbold, politik, Randers kommune – borgernes ve og vel. Det optog Leif til det sidste, og stemmen lyste op, når de emner kom på banen.

Leif havde en fantastisk fornemmelse for, hvad der generelt rører sig og var fantastisk til samtalen med borgerne. Han var vindende, tillidsvækkende og umådeligt flittig. Turene mellem Øster Tørslev som var den faste stærke base og Randers skal gøres op i tusinder.

Der skal også udtrykkes en meget stor tak til Leifs familie. I har tålt meget, I har udholdt meget, både når det politiske liv har lånt ham, når telefonen ringede tidligt og silde, og når overvejelserne om tunge politiske beslutninger fyldte – for det gør de – hos alle, der er involveret.

Vi kommer til at savne Leif, både som menneske og politiker, og vores tanker går nu til Hanne og Leifs børn, børnebørn og oldebarn.

Æret være Leif Gades minde.

Torben Hansen,
borgmester,
Randers Kommune.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- 40 års jubilæum
- Nyuddannede pædagogiske assistenter
- 40 års jubilæum
- 40 års jubilæum
- Ny revisionschef i Sparekassen
- Skolechef bliver udviklingschef for skolerne
- Randers ansætter ny bibliotekschef
- 40 års jubilæum
- Ny IT- og robot-udvikler
- Tilbage til Sparekassen
- 40 år
- Randers ansætter erfaren sekretariatschef

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk