Del på Facebook Print siden
Sidst på måneden kommer Kurt Borch Christensen, der er uddannet cand. scient. i kemi og fysik med speciale i naturstofkemi og fortæller om bl.a. E-numre.
Foredraget er 20. og 26. september. Kurt Borch Christensen har bl.a. været beskæftiget i den kemiske industri, på analyselaboratorier samt undervist i kemi på laborant- og ingeniøruddannelsen. Han har også været i produktionen af vitaminer, malinger og kosmetik.
Kurt vil komme ind på, hvad der gemmer sig bag E-numrene. Nogle tilsætningsstoffer er forholdsvis harmløse, selv om de måske har et absolut intetsigende navn, mens andre er knap så harmløse, og som nogle forbrugere derfor gerne vil undgå. Han vil også komme ind på de "tilsætningsstoffer" som slet ikke deklareres som sådanne, men har den samme funktion. Disse stoffer har intet E-nummer, men man finder dem i listen over de øvrige ingredienser, som fødevaren består af.
Eller hvordan dele af fødevareindustrien mishandler vores mad. Kurts far sagde engang for mange år siden, "at man begyndte at ødelægge fødevarerne dengang, man begyndte at homogenisere mælk". Han var mejerist af uddannelse.
Først langt senere blev Kurt bevidst om, i hvor høj grad han havde ret. Det er i dag næsten umuligt at købe en fødevare i supermarkedet uden den på en eller anden måde har været udsat for en eller flere processer, typisk under dække af, at give varen længere holdbarhed eller gøre den sundere (mindre fedt/sukker).
* Foredrag med Kurt Borch Christensen, Randers Naturcenter, Gudenåvej 20, Randers. 20. og 26. september kl. 19. Tilmelding: Byøkologisk Forum, 29110073. Pris: 30 kr. (incl. kaffe og kage)
* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.
Skriv din kommentar:
Forside
Foredrag om E-numre og junkfood
Mandag 17. september 2018 kl. 13:00
|
Foredraget er 20. og 26. september. Kurt Borch Christensen har bl.a. været beskæftiget i den kemiske industri, på analyselaboratorier samt undervist i kemi på laborant- og ingeniøruddannelsen. Han har også været i produktionen af vitaminer, malinger og kosmetik.
Kurt vil komme ind på, hvad der gemmer sig bag E-numrene. Nogle tilsætningsstoffer er forholdsvis harmløse, selv om de måske har et absolut intetsigende navn, mens andre er knap så harmløse, og som nogle forbrugere derfor gerne vil undgå. Han vil også komme ind på de "tilsætningsstoffer" som slet ikke deklareres som sådanne, men har den samme funktion. Disse stoffer har intet E-nummer, men man finder dem i listen over de øvrige ingredienser, som fødevaren består af.
Eller hvordan dele af fødevareindustrien mishandler vores mad. Kurts far sagde engang for mange år siden, "at man begyndte at ødelægge fødevarerne dengang, man begyndte at homogenisere mælk". Han var mejerist af uddannelse.
Først langt senere blev Kurt bevidst om, i hvor høj grad han havde ret. Det er i dag næsten umuligt at købe en fødevare i supermarkedet uden den på en eller anden måde har været udsat for en eller flere processer, typisk under dække af, at give varen længere holdbarhed eller gøre den sundere (mindre fedt/sukker).
* Foredrag med Kurt Borch Christensen, Randers Naturcenter, Gudenåvej 20, Randers. 20. og 26. september kl. 19. Tilmelding: Byøkologisk Forum, 29110073. Pris: 30 kr. (incl. kaffe og kage)
* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.
Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes! |
© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale. |
Forside