Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Mere faglighed og kortere skoledag

Torsdag 13. september 2018 kl: 10:43

Mere faglighed og kortere skoledag
Michael Aastrup Jensen, Dybdalen 12, Randers SØ - medlem af Folketinget (V).
LÆSERBREV Af Michael Aastrup Jensen, Dybdalen 12, Randers SØ - medlem af Folketinget (V).


Det halter med fagligheden i folkeskolen. Det vil regeringen nu ændre på ved at foretage en justering af folkeskolereformen.

For Venstre er det ikke noget mål i sig selv, at vores børn skal være længere tid i skole, tværtimod. Vi ønsker, at når vores børn er i skolen så er det for at lære noget under gode og trygge rammer. Det skal ikke være sådan, at eleverne i folkeskolen sidder og hænger i til langt ud på eftermiddagen. Derfor vil vi nu reducere antallet af timer, samtidig med at fagligheden bliver øget de timer, hvor eleverne er i skolen.

Der skal især fokus på bedre faglighed i de naturvidenskabelige fag samt på læsning. Derudover ønsker vi et øget fokus på at få flere elever til at vælge de erhvervsfaglige uddannelser ved at styrke praksisfagligheden i folkeskolen.

Venstre og regeringen foreslår først og fremmest, at den såkaldte understøttende undervisning reduceres og erstattes af flere undervisningstimer i naturvidenskabelige fag, såsom biologi, fysik og kemi, således at eleverne rustes til fremtidens arbejdsmarked. Denne omprioritering betyder, at skoleugen i gennemsnit bliver 1,8 timer kortere. Udover at styrke undervisningen, er det også regeringens hensigt, at løfte de svageste elevers læseniveau, hvilket gøres gennem en treårig læsekampagne.

Kvaliteten af undervisningen er ekstrem vigtig, derfor vil vi nu sikre, at kommunerne nu har en klar målsætning om at nedbringe antallet af vikarer. Vi vil også give skolebestyrelsen mere indflydelse på valg af skoleleder, fordi vi mener, det lokale civilsamfund skal have en større stemme i, hvem der skal styre den lokale skole. Det vil styrke samarbejdet mellem skolen og lokalsamfundet.

Derudover vil vi også igangsætte et forsøg med selvstyrende skoler, der har til formål at give skolerne større frihed og fleksibilitet til skolernes lærere og ledere.

Venstre bakker op om skolereformen fra 2013, dog kan der altid justeres på et par ting, for vi tør godt indrømme, når visse tiltag ikke virker efter hensigten. Det er det, der karakteriserer Venstre – vi tør udfordre og nytænke den offentlige sektor.

Folkeskolen har altid været en af Venstres hovedprioriteter, derfor har vi tidligere afsat en pulje på en halv milliard kroner, der har til formål, at styrke vores elever i dansk og matematik. Vi har også skærpet tilsynet med friskolerne, så vi gør mere for at sikre, at de oplyser eleverne i stedet for at formørke dem.

Til sidst har vi lavet en bred aftale om en ny forberedende grunduddannelse, der erstatter produktionsskolerne og en række andre uddannelser.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Vi mangler en strammere konkurslovgivning
- Udsigten er blodrød
- Fuhrs politiske prioriteringer
- Cykelby eller bilisternes by?
- Hvad skal vi gøre for at forebygge skolevægring?
- Politik handler om prioriteringer
- Forsøg eller eksperiment?
- En fri Gudenå leverer fisk hvis den får lov
- 'Hun har jo ikke noget tøj på'
- Vorup FB ser lyst på fremtiden
- Åbne veje i Vorup
- Kriminelle udlændinge skal udvises

Kommentarer til artiklen:
Det er sørgeligt
Endnu engang, må folkeskolen holde for, i en tilfældig regerings/ministers trang til at markere sig.
På helt forunderlig vis, skal den så højt besungne folkeskolereform nu ændres.
Endnu engang kommer der en ændring før der er målbare resultater, fra den sidste ændring.
Det skriger endnu engang til himlen, der har i den danske folkeskole ikke været en længere stabil periode, hvor mål, ideer, politik og metoder har kunnet få lov til at vise deres værd.
I stedet indføres der ændringer, hvoraf langt de fleste har været afprøvede, længe inden både Hr Aastrup Jensen og undertegnede blev til.
"Kære venner" i vil "justere" på et af de vigtigste parametre i reformen, det som var ment som løftestangen i hele herligheden.
Reformen er ikke engang fuldt indfaset, hvad har i gang i !
Er det bare endnu en spareøvelse ?(sandsynligvis)
Er det bare endnu en minister med trang til at lave rav i den inden et valg ? (meget sandsynligt)

Søren Mikkelsen
Østermarksvej
Gjerlev
13-09-2018 14:12:06


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk