Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

Søren og Mette gik fint i hak

Onsdag 12. september 2018 kl: 17:28

Søren Fischer tager imod en lidt forsinket Mette Frederiksen. Foto: Kurt Helge
Søren Fischer tager imod en lidt forsinket Mette Frederiksen. Foto: Kurt Helge

Søren og Mette gik fint i hak
Mette Frederiksen: Vi har bildt vores børn og unge ind, at det er finere at tage en akademisk uddannelse fremfor en håndværksmæssig. Foto: Kurt H
Det var muntert og uhøjtideligt, da direktøren for Randers Tandhjulsfabrik / Fischer Gears, Søren Fischer, tog imod Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen onsdag eftermiddag.

Dagens gæst var en halv times tid forsinket, men det gjorde intet ved humøret:

”Hold da op, sikke en reception du har her. Hvor er den flot”, sagde Mette Frederiksen til Søren Fischer, der svarede ved at sige, at virksomheden har mange gæster, og at det ver vigtigt at tage godt imod. Så gik turen hurtigt gennem virksomheden og op til mødelokalet på førstesalen, hvor forsamlingen af kommunalpolitikere, embedsmænd, uddannelsesfolk og virksomhedsrepræsentanter ventede.

”Velkommen til. Ja, den korte historie om virksomheden er, at man står tidligt op og passer sit arbejde. Så pludselig har man sådan et firma”, sagde Fischer, inden han gav ordet til Mette Frederiksen, som replicerede:

”Det kommer jo nok ikke at sig selv”.

”Nej, jeg har arvet den”, svarede Søren Tandhjul, som Mette Frederiksen hurtigt havde fornemmet var det rigtige kaldenavn.

Derefter blev tonen mere alvorlig - Mette Frederiksen tog fat på sit indlæg. Hun nævnte, at man ofte i nyhederne hører om trælse ting, men sandheden er, at selv om der er mange ting, der kan laves om og gøres bedre, så klarer Danmark sig langt bedre end de fleste sammenlignelige lande:

”Vi har lavet nogle fejl. F.eks. har vi fået et uddannelsessnobberi. Det er måske ikke sagt direkte, men vi har bildt vores børn og unge ind, at det er finere at tage en akademisk uddannelse fremfor en håndværksmæssig. De har fornemmet det på den måde, men sådan er det jo ikke”, sagde Mette Frederiksen.

"Vi har mangel på mange faglærte medarbejdere indenfor forskellige området og vil få brug for endnu flere i fremtiden. Dumt er det derfor, at vi sparer på erhvervsuddannelserne. De unge skal jo i deres undervisning have de maskiner og værktøjer, som er nødvendige, for at de kan lære at følge trop med de ældre og mere erfarne medarbejdere”.

Ingen var uenige, og så gik snakken – om end Mette Frederiksens besøg blev kort. En halv time, og så af sted til Hammel efter at have tilbragt den første del af eftermiddagen i Mariager. Jo jo, bussen ruller – det ligner starten på en valgkamp...

* Se BILLEDGALLERI - klik her.

Af Kurt Helge

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Aastrup besøger Frivilligværket
- Betjent ilde tilredt under anholdelse af dreng
- Fodboldlinjen vandt i Østjylland
- Vennepunktet holder loppemarked
- Virksomhedsbesøg i børnehøjde
- Råbende kvinde anholdt
- Hvem skal være Årets Æresnisse?
- Delecykler hitter hos Verdo
- Unge fra Randers går foran
- Fællessang med børnekor
- Klimaforandringerne kommer alle ved
- 94-årig snydt af tricktyv

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord