Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Randers bliver hørt i EU-spørgsmål

Fredag 14. september 2018 kl: 09:00

Randers bliver hørt i EU-spørgsmål
. viceborgmester Fatma Cetinkaya byder velkommen på dagen.
Hvad betyder Europa for Randers? Og hvad betyder Randers for Europa? Disse og mange flere spørgsmål får du mulighed for både at stille og svare på til borgerhøringen i Helligåndshuset i næste uge.

Randers er blevet udvalgt som en af de byer, der skal høres om, hvad Danmarks forhold til EU skal være. Det sker den 18. september i Helligåndshuset.

Oplysningsforbundet DEO og Randers AOF kommer på besøg med to EU-eksperter, som holder foredrag om EU-relaterede emner, så man kan blive helt skarp på, hvad der foregår, hvad man stemmer om til valget i maj 2019 og hvilke dilemmaer, der er vigtige for Randers og for os alle sammen i EU-politikken. Herefter bliver der debatmøde med mulighed for at stille spørgsmål, komme med kommentarer og i det hele taget blive hørt.

Valget
Mange steder bliver der debatteret, hvornår vi mon får folketingsvalg, men vi ved allerede nu, hvornår der bliver Europa-parlamentsvalg. Det bliver den 23. til den 26. maj 2019.

I 2014 var der flere i Randers syd (51,61 %) end i Randers nord (51,47 %), der stemte til Europa-parlamentsvalget. Valgdeltagelsen er begge steder noget lavere end deltagelsen til folketingsvalget som er over 84 % for begge valgsteder. Randers er altså en by med en stolt demokratisk tradition, men det er stadigvæk svært at få alle ned i stemmeboksen når det gælder EU.

Hovedtemaet for mødet i Randers er, hvem der skal bo i Europa. Mødet kommer både til at handle om den fri bevægeligheds påvirkning af arbejdsmarkedet lokalt, om flygtningestrømmene vi så i 2015 og Europas reaktion på dem, samt hvilke nye lande der skal med i EU?

Der tages også fat på andre vigtige emner om EU’s rolle i at sikre arbejde til alle i fremtiden, om hvordan Brexit påvirker Danmark og EU, hvad der foregår med Euroen, og om Danmark skal være med i fremtiden, samt hvad det betyder for Danmark, at de andre EU-lande er gået sammen om et forsvarssamarbejde.

Gør politikerne klogere
Mødet i Helligåndshuset er selvfølgelig en chance for at lære mere om EU, hvis man for eksempel er i tvivl om, hvad vi skal stemme om til maj. Men det er også din chance for at blive hørt af politikerne på Christiansborg. Det er nemlig statsministeren, der har bedt om at høre borgernes forslag, bekymringer og kommentarer til Danmarks forhold til EU. Derfor tager DEO jeres svar med videre til Christiansborg på en konference den 20. november.

* Borgerhøring: Hvem skal bo i Europa? Tirsdag den 18. september 2018, kl. 17.00-18.30, Helligåndshuset, Erik Menveds Plads 1, 8900 Randers
Arrangementet er lavet af DEO – Demokrati i Europa Oplysningsforbundet og AOF Randers - 2. viceborgmester Fatma Cetinkaya byder velkommen på dagen.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Aastrup besøger Frivilligværket
- Betjent ilde tilredt under anholdelse af dreng
- Fodboldlinjen vandt i Østjylland
- Vennepunktet holder loppemarked
- Virksomhedsbesøg i børnehøjde
- Råbende kvinde anholdt
- Hvem skal være Årets Æresnisse?
- Delecykler hitter hos Verdo
- Unge fra Randers går foran
- Fællessang med børnekor
- Klimaforandringerne kommer alle ved
- 94-årig snydt af tricktyv

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord