Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

Uddannelse af medarbejdere er win win

Lørdag 8. september 2018 kl: 09:00

Uddannelse af medarbejdere er win win
Elna Påskesen og Sara Carøe.
Et initiativ fra Jobcenter Randers slår to fluer med ét smæk: Ledige borgere bliver rotationsvikarer, mens medarbejdere bliver klædt på til fremtidige jobs.

16 HK-medarbejdere fra Randers Kommune og to fra henholdsvis Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune er startet på en uddannelse som socialformidler.

"Jeg glæder mig. Lidt nervøs er jeg også, fordi mange af dem, jeg kommer til at læse sammen med er vant til at sidde med systemerne til sagsbehandling, hvilket jeg ikke er. Jeg arbejder med holdundervisning til daglig," siger Elna Påskesen, der er vejleder i Jobcenter Randers.

Uddannelsen af HK-medarbejdere til socialformidlere er netop gået i gang, og med uddannelsen vil medarbejdere fremover kunne løse socialfaglige opgaver. Uddannelsen foregår i halvårlige intervaller, hvor medarbejderne er tilbage i deres normale jobfunktion efter hvert halvårlige modul. De vil være færdiguddannet i januar 2020. I Randers Kommune kommer deltagerne på uddannelsen primært fra Jobcenteret.

"Det har været vigtigt for os, at vores medarbejdere griber muligheden for at få en uddannelse, der kan sikre dem på det fremtidige arbejdsmarked, og så vi får den arbejdskraft, vi har brug for. Samtidig får vi opkvalificeret ledige randrusianere, som vikarierer for medarbejderne, mens de er på uddannelse," siger Ole Andersen, arbejdsmarkedschef i Randers Kommune.

På dagens jobmarked kan det være svært at rekruttere de rette medarbejdere i alle stillinger. Ved at uddanne nuværende medarbejdere til nye funktioner, løses noget af udfordringen med rekruttering.

"Jeg håber, det kan være med til at inspirere andre til også at uddanne deres medarbejdere, både i andre områder af kommunen og i private virksomheder," siger Ole Andersen.

Uddannelse giver nye ansvarsområder
Med uddannelsen til socialformidler kommer der også nyt ansvar for den enkelte medarbejder.

"Vi har fået at vide, at vi skal forvente en omplacering, i og med, at vi får en ny uddannelse. Det er selvfølgelig en omvæltning, efter at jeg har jobbet i otte år. Men jeg tænker også, at det er spændende at skulle lave noget andet inden for det regi, jeg i forvejen beskæftiger mig, nemlig med mennesker," fortæller Elna Påskesen.

Mens Elna Påskesen er på uddannelse i efteråret, er det Sara Carøe, der vikarierer for hende. Hun er uddannet pædagog og cand.pæd.it, hvilket hun kan bruge i vikariatet.

"Jeg har en baggrund som pædagog, og noget af det kan jeg bruge i den måde, jeg tager hånd om en borger, der for eksempel bliver nervøs. Og så har jeg også en uddannelse i it-didaktisk design, som jeg kan bruge, når en borger er frustreret over at bruge en computer," siger Sara Carøe.

Sara startede oplæring inden sommerferien, så hun er klar til at overtage opgaverne. Hun ser frem til at udvikle sig fagligt og personligt i løbet af det halve år, hun skal vikariere.

"Og så håber jeg da på, at jeg kan få arbejde her bagefter også. Hvor jeg kan bruge min baggrund i pædagogik og it, især over for borgerne, for jeg synes det er spændende at hjælpe andre videre i deres jobsøgning," siger Sara Carøe.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Frø pop up i Kulturhuset
- Lær at pode de gamle sorter
- 75 år med soroptimister i Randers
- Derfor gnistrer det på jernbanen i Randers
- Masser af mennesker, men færre stande på messen
- Narkosigtelser til to bilister
- Kristendemokraterne på messe med det gode liv
- Mød SF på Randers Messen
- Nordbybørn indviede Naturbussen
- Velfærdslisten vil redde Mødrehjælpen
- Intet kørekort = ingen bil
- Mød Michael Aastrup Jensen på Randers Messen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk