Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Der skal nytænkes på det sociale område

Mandag 13. august 2018 kl: 13:00

Der skal nytænkes på det sociale område
Flemming Østergaard, Pilevænget 14, Fårup - medlem af Kristendemokraternes hovedbestyrelse.
LÆSERBREV Af Flemming Østergaard, Pilevænget 14, Fårup - medlem af Kristen-demokraternes hovedbestyrelse.

I medierne fremgår det, at socialdemokraterne gerne vil “modernisere” Finansministeriets regnemodeller i budgetmæssige sammenhænge. Det er da rigtig positivt.

Altså hvordan påvirker fx en skattelettelse indenfor et bestemt område i positiv eller negativ retning for staten, finanser m.v., herunder hvilke såkaldte dynamiske måtte det medføre.

Med den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM), som Socialministeriet har stillet til rådighed i begyndelsen af året for alle interesserede, vil denne model nu i et vist omfang også kunne bruges til udregning af effekter indenfor fx socialområdet. Det er der i høj grad behov for.

Eksempelvis hvilke effekter vil det få, hvis man i højere grad foretog såkaldte sociale investeringer.

Hvilke effekter vil det få, hvis man konsekvent på fx familieområdet investerede i udsatte familier med børn under 18 år. En investering hvor man konsekvent tilbød familien fx en mentor, der hjalp til med, at børnene kom op om morgenen, kom i skole, fik madpakke med, fik lavet lektier osv.

Og derudover at mentoren også kunne hjælpe forældrene med forældrerollen og kunne støtte forældrene, hvis de er udfordret ift. arbejdsmarkedet med opkvalificering, eller kunne hjælpe og vejlede hvis forældrene havde misbrugsproblemer mv.

Hvad ville brugen af en sådan mentor få for samfundet i relation til samfundsøkonomien på den lange bane?

Og hvad ville de menneskelige konsekvenser få på den lange bane for de enkelte familiemedlemmer, voksne såvel som børnene i relation til fx skolegang, mulighederne for at kvalificere sig til en ungdomsuddannelse, mulighederne for at kunne være selvforsørgende? Kort sagt vil brugen af en sådan mentor have en gavnlig effekt både for samfundet og familierne?

Og også et andet område kunne være rigtig vigtigt, at skabe klarhed over, nemlig hvis man investerede i at komme den negative arv til livs. Hvad ville en betydelig social investering få for samfundet og den enkelte, hvis det lykkedes, at nedbryde den negative sociale arv?

I Kristendemokraterne (KD) er vi meget optaget af, at der bør sætte langt mere fokus på forebyggelse - bredt set - end tilfældet er i dag. For i dag foretages der meget dyrt reparationsarbejde både menneskeligt og økonomisk, og meget lidt forebyggelse, fx på familieområdet.

I KD mener vi, at der skal nytænkes på det sociale område, for det er indlysende, at social investering betaler sig selv mange gange på den lange bane. Og vi ser derfor meget frem til, at SØM vil kunne underbygge dette og dermed tilvejebringe evidens for, at social investering er vejen frem.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Vi mangler en strammere konkurslovgivning
- Udsigten er blodrød
- Fuhrs politiske prioriteringer
- Cykelby eller bilisternes by?
- Hvad skal vi gøre for at forebygge skolevægring?
- Politik handler om prioriteringer
- Forsøg eller eksperiment?
- En fri Gudenå leverer fisk hvis den får lov
- 'Hun har jo ikke noget tøj på'
- Vorup FB ser lyst på fremtiden
- Åbne veje i Vorup
- Kriminelle udlændinge skal udvises

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk