-
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Vi drikker gerne drænvandet

Fredag 10. august 2018 kl: 06:33

Vi drikker gerne drænvandet
Jens Iversen, Dalhavegård, Åstorpvej 78, Christiansfeld, og Peter Rosendal, Knudsbølvej 31, Jordrup, bestyrelsesmedlemmer i Bæredygtigt Landbrug.
LÆSERBREV Af Jens Iversen, Dalhavegård, Åstorpvej 78, Christiansfeld, og Peter Rosendal, Knudsbølvej 31, Jordrup, bestyrelses-medlemmer i Bæredygtigt Landbrug.

* Svar på byrådsmedlem Iben Sønderups læserbrev 'Største trussel mod vandmiljøet er landbruget'

Vi drikker gerne drænvandet – vil politikerne drikke det rensede vand fra rensningsanlægget?

Den socialdemokratiske politiker Iben Sønderup, Langå, lefler åbenlyst for byboerne men sender samtidig en ordentlig sviner af sted mod dansk landbrug i sit seneste indlæg på www.randersidag.dk.

”Den største trussel mod vandmiljøet er landbruget”, lyder overskriften – med henvisning til, at de største mængder fosfor ifølge overvågningsprogrammet Novana skulle komme fra landbruget – og at ”dansk vandteknologi efterspørges i udlandet, fordi vi er så dygtige”.

Sidstnævnte er en løjerlig påstand fremsat i en sommer, hvor en ny COWI-rapport netop har påpeget, at eksempelvis svenskerne renser spildevandet meget bedre end os, og hvor mange danskere – uanset at Iben Sønderup påstår det modsatte – er blevet forvist fra deres foretrukne badestrand som følge af colibakterier i vandet.

Fakta er: Den omtalte Novana-rapport bygger ikke tilstrækkeligt på målinger men derimod på teori og beregnede indberettede tal fra de kommunale rensningsanlæg. Rapporten omtaler ikke alle de kemiske stoffer, der er indbefattet i vandrammedirektiverne – særligt medicinrester, tungmetaller og metaller, som vi i Danmark af en eller anden grund ikke vil analysere for.

Så, at udlandet efterspørger danske produkter må skyldes sammenhængen mellem pris og kvalitet. Vi er – kan vi læse os til – enige om, at der udledes colibakterier fra rensningsanlæg, men også her mangler vi målinger fra udledningerne, ligeledes fra overløbene.

Iben Sønderup efterlyser dialog. Den er vi med på. Vi vil derfor tilbyde at mødes med hele miljøudvalget i Randers Kommune – og medbringer gerne drænvand fra vores udledninger til miljøet. Ja, vi tilbyder at drikke drænvandet, der er lige så rent som grundvand. Vil miljøudvalget drikke det rensede vand fra rensningsanlægget i Randers?

En åben dialog kan vel for alvor begynde, når vi har kroppen fyldt med indtryk fra virkeligheden.

* Læs Iben Sønderups læserbrev Største trussel mod vandmiljøet er landbruget - klik her.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Du får et stort 7-tal
- Anti-branding
- Socialdemokrater i Landdistriktsudvalget
- Vandmiljøet fortjener en plan
- Vi skal passe på vores elskede Danmark
- Skal vi bruge penge på integrations-netværksmøder?
- Omfordelingen på skoleområdet
- Ros til varehuschef
- Særbehandling
- 'Det er ikke en spareøvelse'
- Nedlæggelse af regionerne et politisk selvmål
- 'Sund' fornuft

Kommentarer til artiklen:
Velbekommen...
Mon også I vil drikke det drænvand der har tømt Filsø for ilt og resulteret i at 80 tons fisk er døde....

https://www.dr.dk/nyheder/indland/hvorfor-er-80-tons-fisk-i-jyllands-naeststoerste-soe-doede
Henrik Leth
Skytten 118
Randers NV
11-08-2018 08:03:06

Jamen dog
Propagadaen fra Fuglede har nok bredt sig blandt Danmarks dyreste bistandsklienter. Mærkeligt at der køres en kampagne netop her på denne webside og ikke på deres egen egn. Hvad hyler I over? I har lige haft Esben Klunte Larsen og Ævlemann som bestemt er har været jer imod, tværtimod. Gå hjem og drik jeres mosevand og kom til fornuft
Hans Jensen
Markleddet
Randers
10-08-2018 08:30:15


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk