-
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Åbent hus om at bygge bro mellem befolkningsgrupper

Fredag 10. august 2018 kl: 11:00

Poul Jeberg, leder af Underværket - vi er gode til at løfte i Randers.
Poul Jeberg, leder af Underværket - vi er gode til at løfte i Randers.

Åbent hus om at bygge bro mellem befolkningsgrupper
Foredragsholder og forfatter Özlem Cekic tager ordet kl. 15 den 20. august 2018: Hvordan kan vi bygge bro mellem befolkningsgrupper?
'Jeg vil gerne have et arbejde, så jeg kan spare op'. Sådan siger 23-årige Weini Isak Fesshaye, som er flygtet alene fra Eritrea og drømmer om engang at kunne åbne sin egen kaffebar.

Hun og 15 flygtninge har fulgt et anderledes integrationsforløb på Underværket – Vild med Dansk – med det formål netop at blive selvforsørgende, så de hurtigst muligt kan få en meningsfyldt tilværelse i Randers.

Åbent hus på Underværket
Mandag den 20. august 2018 kl. 14 åbner projektet dørene til et åbent hus arrangement på Underværket. Formålet er at sætte spot på kursusdeltagernes mod og motivation for at komme ind på det lokale arbejdsmarked. I relation til det rundes dagen af med foredragsholder og forfatter Özlem Cekic, som stiller spørgsmålet: Hvordan kan vi bygge bro mellem befolkningsgrupper?

Tryghed og tillid første skridt mod et job
Mod og motivation er ofte sammen med tillid til andre mennesker pakket helt væk, når man er flygtning. Det skaber en barriere generelt i integration og sproglæring, som man i Vild med Dansk har formået at overkomme:

”Vi ved nu, at den kreative tilgang i dette forløb har bidraget positivt til kursisternes indlæring. Den har haft en stor social effekt på deltagerne og har medvirket til at give en fælles følelse af tryghed og tillid – og det har gjort undervisningen bedre,” forklarer projektleder Bo Gorzelak Pedersen, Vild med Dansk.

Det betyder i praksis, at kursisterne ikke er bange for at spørge, ikke bange for at deltage, for at fejle og heller ikke bange for at grine.

”At de føler sig hjemme med en vis berettigelse til at være sig selv,” siger leder af Underværket, Poul Jeberg. ”Med dette arrangement håber vi at kunne sætte krop, ansigt og stemme på Vild med Dansk-deltagerne.”

Nogle af deltagerne fortæller på dagen kort om, hvem de er, hvad de kan, vil og drømmer om. Disse personlige præsentationer ses af VMD-holdet som det første skridt i retning af at blive en del af lokalsamfundet.

VMD-deltagerne har ikke bare deltaget i kreativ sprogundervisning, de er også blevet klogere på det danske samfund og har modtaget undervisning i alt fra Grundloven, kønsroller og politik til, hvordan man financierer et hus.

Deres danskkundskaber og deres sociale færdigheder er forbedrede, og for så vidt har pilotprojektet indtil nu været en succes, vurderer projektleder Bo Gorzelak Pedersen:

”Vores fokus er nu på at få kursisterne i arbejde. Vi håber, lokale arbejdsgivere vil se arrangementet som en chance for at vise socialt sindelag og samtidig finde en eventuelt ny medarbejder. Desuden arbejder vi på at kreere en hvidbog, der skal kunne bruges i projektets næste fase i 2019.”

* Vild med Dansk er udviklet og ledet af Underværket i samarbejde med Randers Bibliotek, Jobcenter Randers, Sprogcenter Randers og Skoleforvaltningen i Randers Kommune. Vild med Dansk er støttet af Poul Due Jensens Fond.

Program Mandag 20. august.
14.00: Velkomst.
14.15: ”Han er ikke engang pæn” – dukketeater-video.
14.30: Anderledes præsentation.
15.00: Hvordan kan vi bygge bro mellem befolkningsgrupper?
Foredrag v/Özlem Cekic – sygeplejerske og tidligere politiker, der betegner sig selv som mønsterbryder.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Ommersyssel er klar til forårsfest
- Aske Jacoby solo
- Koncert med irsk musik
- Blues og jazz i samarbejde
- Jennumparkens Børnekor modtager kulturpris
- Månedens kunstner i Middelgade
- Manisk komediemonster udfordrer publikum
- Vestlig hverdag i mellemøstligt skær
- Kom med til Grønland
- International country festival i Randers
- Anderledes oplevelser
- GAIA arver unikke kunstværker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk