-
Klik venligstKlik venligst-

Kom til åbning af '100 procent fremmed?'

Torsdag 9. august 2018 kl: 09:00

Kom til åbning af '100 procent fremmed?'
43-årige Adnan Barzange flygtede fra Kurdistan i 1999.
RANDERS UGEN Når 110 portrætter pryder Østervold i Randers Ugen, bliver der også mulighed for at møde nogle af de mennesker, der er portrætteret på de flotte fotostater.

Det sker ved en fernisering lørdag den 11. august kl. 13, der er åben for alle.

Østervold bliver med fotokunstudstillingen omdannet til en skov af farverige portrætter i øjenhøjde. Udstillingen rejser spørgsmålet" Hvornår er man dansk, og hvornår er man fremmed?" Et spørgsmål, der er vigtigt for 24-årige Manilla Ghafuri, der har sit portræt og sin historie på én af de i alt 110 udstillede fotostater.

Under den værste snestorm flygtede Manilla, hendes forældre og syv søskende ud af Afghanistan for mere end 15 år siden. I dag er hun universitetsstuderende i Danmark. På lørdag deltager Manilla Ghafuri i ferniseringen af udstillingen i Randers.

"Det er vigtigt for mig at få muligheden for at møde folk ansigt til ansigt rundt om i hele landet og bruge min stemme som flygtning og som menneske. Grundlæggende føler jeg mig hjemme i Danmark, men det påvirker mig, når jeg kan mærke, at jeg bliver stemplet som en fremmed. De personlige møder er det bedste middel til at rykke ved stereotyperne", fortæller Manilla Ghafuri, 24 år.

43-årige Adnan Barzange flygtede fra Kurdistan i 1999. I Randers har han fundet de rette rammer til at skabe en familie og egen identitet. Elementer, som de fleste herhjemme tager for givet. Men ikke Adnan, for ham er det et privilegie.

Adnan Barzange har fortalt sin historie og er blevet fotograferet under en fotosession i Randers Regnskovs Danmarkspark.

"Det har være en sjov og spændende oplevelse at være med til. Og så er det et vigtigt projekt, der viser nuancerne i det at være dansk. Det er som en buket med mange farver, former, oplevelser og historier," siger Adnan Barzange.

Fotoudstillingen indgår i en festival med en række aktiviteter under Randers Ugen og den efterfølgende uge. På den måde bliver der skabt en hel festival med navnet "100 procent fremmed?", der fokuserer på integration og nationalitet. Festivalprogrammet byder blandt andet på aktiviteter hos Randers Bibliotek, Sprogcenter Randers, Museum Østjylland.

* Se programmet for alle aktiviteter - klik her.

Festivalen er blevet til med støtte fra Kulturregion Østjysk Vækstbånd. Det er er et samarbejde mellem de fire østjyske kommuner Horsens, Randers, Silkeborg og Viborg om at fremme kulturområdet gennem kultureksperimenter i byrummet. Mens festivalen "100 procent fremmed?" er støttet af den regionale kulturaftale Østjysk Vækstbånd, er fotoudstillingen udviklet med støtte fra Statens Kunstfond, Knud Højgaards fond og Nordea-fonden.

* Udstillingen "100 procent fremmed?" kan opleves på Østervold i perioden 11.-25. august. Projektet er skabt af Københavns Internationale Teater/Metropolis og fotograf Maja Nydal Eriksen. Foruden 100 portrætter fra projektets oprindelige udstilling, bliver projektet i Randers suppleret med 10 lokale portrætter.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Ommersyssel er klar til forårsfest
- Aske Jacoby solo
- Koncert med irsk musik
- Blues og jazz i samarbejde
- Jennumparkens Børnekor modtager kulturpris
- Månedens kunstner i Middelgade
- Manisk komediemonster udfordrer publikum
- Vestlig hverdag i mellemøstligt skær
- Kom med til Grønland
- International country festival i Randers
- Anderledes oplevelser
- GAIA arver unikke kunstværker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk