-
Klik venligst-Klik venligst

Kunstmaler tilbage til rødderne

Torsdag 9. august 2018 kl: 09:00

Kunstmaler tilbage til rødderne
RANDERS UGEN Ulla Gerhardt udstiller 3 store malerier på udstillingen Censurfri i Randers Ugen. Ulla Gerhardt har malet i mange år og har udstillet mange steder i Dragør, København og på Sjælland.

Det er første gang, hun prøver kræfter med at udstille i det jyske.

Ulla Gerhardt er født på Amager, men vender nu tilbage til den by, hvor hendes slægt på moderens side kommer fra. To af hendes oldeforældre emigrerede til Randers i 1899 fra henholdsvis Lendum og Gerning ved Viborg. De kom begge til byen for at få arbejde, mødte hinanden i 1905, stiftede bo i Lene Bredalsgade 7 hvor de i 1907 fik datteren Elna som siden blev Ullas mormor.

Den anden oldefar kom til Randers fra Grenå og mødte her Ane Marie, som er født i Randers, og som boede på fattiggården i Bjerregrav. De bosatte sig i Vorup og fik sammen Karl, som blev Ullas morfar. Begge morforældrene emigrede til København i 1927 - også for at få arbejde - og bosatte sig på Amager.

Ulla Gerhardt har flere gange i sit voksne liv i forbindelse med slægtsforskning besøgt Randers for at se, hvor hendes mor og oldeforældre havde boet og virket.

Besøgene i Randers vil nu blive til flere, idet Ullas yngste søn har fundet sig en dejlig pige fra Randers. Hendes slægt bor her heldigvis stadig, så nu er der rigtige mennesker at besøge. Ringen er sluttet så at sige.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Ommersyssel er klar til forårsfest
- Aske Jacoby solo
- Koncert med irsk musik
- Blues og jazz i samarbejde
- Jennumparkens Børnekor modtager kulturpris
- Månedens kunstner i Middelgade
- Manisk komediemonster udfordrer publikum
- Vestlig hverdag i mellemøstligt skær
- Kom med til Grønland
- International country festival i Randers
- Anderledes oplevelser
- GAIA arver unikke kunstværker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk