Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Fuhr og Overmark: Omkonstituering skal koste

Mandag 6. august 2018 kl: 09:56

Fuhr og Overmark: Omkonstituering skal koste
Byrådsmedlem Kasper Fuhr Christensen, Velfærdslisten. Foto: Kurt Helge
Randers Kommune skal genbehandle mange sager som følge af ulovlig omkonstituering, lyder det fra byrådsmedlemmerne Kasper Fuhr Christensen, Velfærdslisten, og Beboerlistens Bjarne Overmark.

Den 5. april 2018 kom Retten i Randers frem til, at det var ulovligt, da et snævert flertal i Randers Byråd bestående af Venstre, Dansk Folkeparti og to tidligere socialdemokrater gennemførte en styrelsesvedtægtsændring. Ifølge Fuhr og Overmark med det formål at fjerne Daniel Madié (K), Bjarne Overmark (Beboerlisten) og Kasper Fuhr Christensen (Velfærdslisten) fra nogle udvalgsformandsposter og erstatte dem med Venstre-folk.

"Byrettens dom slår fast, at ændringen er ugyldig, og det medfører, at alle byrådets udvalg, der blev nedsat på ny, blev nedsat på ulovlig vis," understreger Kasper Fuhr Christensen og Bjarne Overmark.

Det betyder at en lang række beslutninger og afgørelser nu skal genbehandles, hvis en berørt borger beder kommunen om det, mener Beboerlisten og Velfærdslisten, der også mener, at kommunen har pligt til at orientere alle kommunens borgere om muligheden.

Samtidig mener de to lokallister, at de byrådsmedlemmer, der scorede kassen på den ulovlige omkonstituering, nemlig Anders Buhl-Christensen (V), Louise Høeg (V) og Lars Søgaard (V), skal betale de ca. 1,4 millioner kroner, de tjente på ulovlighederne - som Fuhr og Overmark udtrykker det - tilbage til kommunekassen.

Derfor har Beboerlisten og Velfærdslisten i dag sendt forslaget nedenfor til borgmesteren og byrådets medlemmer. Forslaget behandles på økonomiudvalgets møde i dag, der starter kl. 14.30, og på det ekstraordinære byrådsmøde mandag den 13. august.

Forslag
1. Alle beslutninger og afgørelser, hvortil de ulovligt konstituerede udvalg har medvirket, og alle beslutninger og afgørelser truffet af forvaltningen efter de ulovligt konstituerede udvalgs delegation lider af en retlig mangel i form af en habilitetsmangel.

2. En habilitetsmangel er en alvorlig og i forvaltningsretlig forstand generelt væsentlig mangel, der fører til ugyldighed, medmindre der kan føres bevis for, at manglen konkret har været uvæsentlig, eller særlige forhold - fx hensynet til folk, der i god tro har indrettet sig efter en begunstigende afgørelse - taler for at opretholde afgørelsen som gyldig.

3. Idet det vil være meget omfattende og ressourcekrævende - grænsende til det umulige - at genoptage alle de ovenfor nævnte beslutninger og afgørelser til fornyet behandling af egen drift, slår byrådet fast, at forvaltningen skal genoptage en sag til fornyet behandling, hvis en fysisk eller juridisk person med retlig interesse i sagen, anmoder kommunen herom.

4. I forlængelse heraf pålægger byrådet forvaltningen at orientere alle fysiske og juridiske personer med bopæl i Randers Kommune om byrettens dom af 5. april 2018 og konsekvenserne heraf, herunder habilitetsmanglen og muligheden for at få genoptaget behandlingen af sager behæftet med ovennævnte habilitetsmangel, og at samme orientering gives i annoncer i alle landets dagblade, adskillige internetmedier osv. samt på kommunens hjemmeside.

5. De byrådsmedlemmer, der berigede dem selv med væsentlige vederlagsforhøjelser ved den omkonstituering, som Randers Byret med sin dom af 5. april 2018 har erklæret ugyldig, handlede i ond tro, hvorfor der er grundlag for at rejse krav om, at de tilbagebetaler vederlagsforhøjelserne til Randers Kommune.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Handicap Centret Kronjyllands festival hittede
- Kvinde sigtet for bedrageri på Den Blå Avis
- Randers Ugen slutter uden fyrværkeri
- Mølbæk: Regeringen lægger gift ud for foreningslivet
- Nu indvies nyt fritidsområde i nordbyen
- Randers får ny lysbro
- Brand i bigballer kan være påsat
- Bilka tømmer bagagerummet
- Øget sikkerhed i Storegade
- To fodboldfans anholdt
- Brætspil hos Selvhjælp Randers
- Masser af sprog på Nørrevangsskolen

Kommentarer til artiklen:
Suk
Bliv nu voksne og kom videre, det kan ikke passe at der skal spildes endnu flere ressourcer på denne sag
I har vundet og fået ret, se nu fremad og find samarbejdet i et samlet byrådet igen, og drop person angreb og fnidder imellem jer, i arbejder for byen og dens befolkning, vær jer opgaven voksen, tak
Peter Hansen
.
Randers c
06-08-2018 21:09:56


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord