Klik venligst
Klik venligstKlik venligst-

Hippierne tilbage i Vestparken

Søndag 5. august 2018 kl: 06:41

Natural born hippies som de tog sig ud på årets Vestpark Festival. Foto: Kurt Helge
Natural born hippies som de tog sig ud på årets Vestpark Festival. Foto: Kurt Helge

Hippierne tilbage i Vestparken
Forsanger Dan Hougesen. Foto: Kurt Helge
Vestpark Festival 2018 blev lukket med et brag af en midnatskoncert fra randrusianske Natural Born Hippies, der efter flere års pause gjorde come-back for at promovere deres nye single 'Mandela Under The Sun'.

Den sang i kølvandet på de skrinlagte bestræbelser på at få et Mandela-museum til Randers kan meget vel starte hippiernes internationale karriere – igen.

For Vestpark Festivalen var Natural Born Hippies med til at understrege, at arrangørerne havde lagt det helt rigtige musikprogram. Fredagen toppet af Ida Corr og krydret af dygtige lokale bands. Og lørdagen med alles yndling, Marie Frank, det topprofessionelle Aarhus-band Go Go Berlin og hippierne fra Randers.

Besøgstallet fredag blev optalt til 700, og selv om der var knap så mange lørdag, så var det et absolut tilfredsstillende resultat, der var tæt på, hvad den lille festivalplads kan rumme.

Natural Born Hippies spillede på Vestpark Festivalen i 2004, da bandet stadig var albumaktuel og havde hittet salgslisterne i både Danmark, Tyskland og Italien. Det splinternye Mandela-udspil giver Natural Born Hippies både national og international omtale, og bandet er indstillet på, at sangen skal følges op med et nyt album, der bliver det femte i rækken.

”Popshit” fra 1999 var det første. Sangene fra dengang dominerede sætlisten i Langå i aftes, og det passede tydeligt publikum, der dels kunne både huske og synge med på flere af dem, og dels blev mindet om, at de få, som de måske havde glemt, faktisk også var rigtig gode.

Natural Born Hippies har på ingen måde mistet gnisten i den lange pause. Frontsangeren Dan Hougesen er stadigvæk fyldt med overskud og overblik. Han synger stadigvæk fortræffeligt, og håret er længere end de fleste kvinders. Bo Christensen står ikke stille et eneste øjeblik, mens han arbejder energisk med sin basguitar, der danner rytmegruppe sammen med Tom Lindbys bundsolide trommer. Lindby leverer desuden fin korstemme til støtte for Hougesens vokaler, og det samme gør i øvrigt den fysisk mere tilbageholdende guitarist Sune Thorbjørnsen, der sætter sine akkorder og riffs fuldstændig perfekt hver eneste gang.

Det er sjældent, at et band kan vende tilbage med original besætning 15 år efter at det egentligt sluttede, men det kan Natural Born Hippies, og de mange år har ikke sat sig spor hos musikerne, der meget seje tackler både musikken og publikum, som havde de aldrig bestilt andet.

Vestpark Festival kommer igen og igen, og så selv, hvis resten af Danmark og måske udlandet kalder på hippierne, så vender de tilbage til Langå – engang.

* Læs også Vestpark Festival på højt niveau - klik her.

* Se BILLEDGALLERI - klik her.

Af Kurt Helge

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Gratis deller til alle
- 1200 pensionister sang og morede sig
- Tobias og Gustav cyklede Randers Ugen i gang
- Familiedagen med gratis entré hitter
- Midaldrende mænd i lycra stod skarpt i Fjordløbet
- Festen startede med Årets Randersborger
- Åbent hus om at bygge bro mellem befolkningsgrupper
- Kunstmaler tilbage til rødderne
- Kom til åbning af '100 procent fremmed?'
- Svæv over vandet og land i havnen
- Randers får en billedskole
- De Grå Synger for fuld musik

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord