Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

Cykelhandler tilbyder et gratis sikkerhedstjek

Tirsdag 31. juli 2018 kl: 04:53

Peter Hejlesen, medejer hos Fri BikeShop på Kristrupvej, er klar til at hjælpe forældre med gratis sikkerhedstjek. Foto: John Hyldahl
Peter Hejlesen, medejer hos Fri BikeShop på Kristrupvej, er klar til at hjælpe forældre med gratis sikkerhedstjek. Foto: John Hyldahl

Cykelhandler tilbyder et gratis sikkerhedstjek
Med enkle sikkerhedsråd er dit barn godt klædt på til en tidlig debut i trafikken, siger Hans Ørsted, indehaver af Fri BikeShop på Kristrupvej.
Mange randrusianske børn skal efter ferien for første gang i skole på cykel. Læs ekspertens råd til, hvad du skal være opmærksom på, for at cykelturen bliver sikker. Og få et gratis sikkerhedstjek.

I august begynder et nyt skoleår, og for mange randrusianske børn betyder det også, at cykelturen til og fra skole klares på egen hånd, selv om det sammenlignet med for 20 år siden er markant færre, der kommer til skolen på jernhesten.

"Det er ærgerligt, at færre børn cykler til skole i forhold til tidligere, fordi fysisk aktivitet er forbundet med mange positive følgevirkninger. Mange forældre er bange for at slippe deres børn fri på egen hånd i trafikken, selv om risikoen for især de mindste er lille. Når der endelig sker alvorlige uheld, drejer det sig oftest om ældre børn, der har tilegnet sig uhensigtsmæssige vaner. Med en række enkle sikkerhedsråd er dit barn godt klædt på til en tidlig debut i trafikken, siger Hans Ørsted, der er indehaver af Fri BikeShop, Kristrupvej 5 i Randers.

Her er Hans Ørsteds gode råd til, hvordan dit barn kommer sikkert til skole:

Basale cykelfærdigheder som at holde balancen, bremse og svinge skal være på plads. Desuden er det vigtigt at huske cykelhjelmen samt identificere den sikreste vej til skolen sammen med dit barn.

* Skal dit barn selv cykle til skole efter ferien, så læs her. - klik.

Korrekt cykelstørrelse er samtidig vigtig for sikkerheden. Mange forældre sparer penge ved at købe en for stor cykel, men det går ud over dit barns sikkerhed. En for stor cykel kan nemlig være svær at kontrollere og styre, og dermed stiger risikoen for uheld og styrt.

Korrekt indstilling af sadel og styr er også vigtig, og der er for mange små børn, der cykler med forkert indstilling. Når barnet kører fra cykelhandleren, er indstillingen korrekt. Men barnet vokser så hurtigt, at forældrene selv skal justere løbende, så man undgår, at forkert indstillet styr og sadel resulterer i styrt og andre farlige situationer. Som tommelfingerregel skal barnet lige nøjagtig kunne nå jorden med føddernes forreste 'trædepuder', når det sidder på sadlen – så er det nemmest og mest sikkert at cykle.

Den rette cykel er i sagens natur vigtig for en god og sikker transport. Men hvordan finder man så ud af, hvilken cykel der er den rigtige? Et godt tip er at kigge på håndbremserne. De kan tit afsløre, om cyklen er udviklet til børn, eller om det blot er en voksencykel i forklædning. Hvis der er voksenbremser på cyklen, er det ofte et udtryk for, at cyklen ikke er den bedste på markedet. Barnet kan også have problemer med at betjene bremsen, fordi den sidder for langt fra håndtaget.

* Fri BikeShop i Randers tilbyder et gratis sikkerhedstjek i forbindelse med skolestart.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Kik efter skiltet når du handler i city
- Lauritz.com i Randers Storcenter
- Månedens butik i storcentret
- Randers får et BR legeunivers
- Prof-Shoppen åbner en afdeling Randers
- Lars fra Randers åbner butik med glaskunst
- Konfirmand modeshows
- Børn søges til modelopgaver
- Kage, kondomer og konkurrencer
- Bilka med fyrværkerishow
- Gratis koncert i mørke
- Loppesupermarked for børnefamilier åbner i Randers

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk