Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

Fisk har fundet den rette plads

Onsdag 11. juli 2018 kl: 09:00

For mig er Langå noget med fisk, Gudenåen og jernbanen, siger Flemming Holm.
For mig er Langå noget med fisk, Gudenåen og jernbanen, siger Flemming Holm.

Fisk har fundet den rette plads
De små fiske springer lystig i vandet på det lille torv ved Langå Sparekasse.
De små fisk springer lystig i vandet på det lille torv ved Langå Sparekasse. Billedhugger Flemming Holms 22 år gamle skulptur har fået et løft.

Det sker samtidig med at Langå er i gang med en byfornyelse i en tid, hvor byens kulturliv og kreative ildsjæle blomstrer.

På en sommerdag er Flemming Holm kørt fra sit hjem og atelier i Hjørring for at besigtige sit værk ”Legende fisk”. Det blev i sin tid hugget ud af blokgranit fra en gammel jernbanebro. Opgaven fik han af den lokale sparekasse, som skænkede skulpturen til den daværende Langå Kommune.

”For mig er Langå noget med fisk, Gudenåen og jernbanen. Det er tre elementer, som jeg samlede i denne skulptur. Og jeg synes stadig, at den holder her i 2018,” siger Flemming Holm.

”Legende fisk” manglede vand da skulpturen blev stoppet til med blade og skidt – ja, selv endda pizzabakker efterladt at sultende ungersvende, dengang fiskene tidligere var placeret tæt ved et pizzeria.

Noget måtte gøres, men hvad? I forbindelse med Langås byfornyelse blev der fundet en løsning. De ”Legende fisk” springer nu på sparekassens lille torv.

”Det passer så godt til skulpturen. Samspillet med sparekassens facade, og så med de små trapper, der er lavet som en slags amfitribune. Her kan man sidde og se på, at fiskene springer,” siger Flemming Holm.

Samme tanke har sparekassens konstituerende direktør Anders Myrhøj, der fortæller, at både kunder og personalet er meget glade for skulpturen.

”Legende fisk” er en af Randers Kommunes 68 skulpturer, der er placeret rundt omkring i byrummet. Når vandet står stille, spejler fiskene sig i overfladen. Fiskene er ikke en særlig art, men mere symbolet på at Langå er et sted med vand og mange fisk – sådan er det i dag, og sådan var det det, da skulpturen første gang blev placeret i Langå.

”Man kan vel nærmest sige, at de ”Legende fisk” er tidløse. Og hvem ved, måske får fiskene i fremtiden selskab af andre kunstarter i byen, ”slutter Flemming Holm med henvisning til den lille amftribune.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Tre biler i harmonikasammenstød
- Burlund går efter Bruxelles
- Forældrene er mere tilfredse med folkeskolen
- Fodboldfans sigtet
- Frø pop up i Kulturhuset
- Lær at pode de gamle sorter
- 75 år med soroptimister i Randers
- Derfor gnistrer det på jernbanen i Randers
- Masser af mennesker, men færre stande på messen
- Narkosigtelser til to bilister
- Kristendemokraterne på messe med det gode liv
- Mød SF på Randers Messen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk