Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

Fotoudstilling om byen og arkitekten

Onsdag 11. juli 2018 kl: 07:00

Thors bygninger er blandt Wærums 'værker'. Foto: John Hyldahl
Thors bygninger er blandt Wærums 'værker'. Foto: John Hyldahl

Fotoudstilling om byen og arkitekten
Museumsinspektør Lisette Berg Andersen.
RANDERS UGEN Kan en by og en arkitekt smelte sammen? Måske. I hvert fald har arkitekt Jens Peter Jensen Wærum brugt mange af sine kreative kræfter på at forskønne sin barndomsby med mageløse bygninger og monumenter.

Museum Østjylland i Kulturhuset viser i øjeblikket en særudstilling om Jensen Wærums arbejder, og i Randers Ugen rykker billeder af nogle af hans bedste bygninger ud under åben himmel på Jens Otto Krags Plads.

Nye og gamle fotos fra bygningsværker i Randers giver tilsammen et billede af en mand og en by, der faktisk er smeltet sammen.

Det er de gode folk fra Randers Stadsarkiv, som har kigget grundigt i fotosamlingen og fundet de bedste billeder fra tiden omkring år 1900.

Museum Østjyllands fotograf Mark Cowper Dyer har knipset de allernyeste billeder af Jensen Wærums mange bygninger i byen. Tilsammen danner de fotoudstillingen.

Enkelt og svulstigt
På billederne kan gæster i Randers Ugen blandt andet nyde billeder af Thors legendariske bygninger, Handelsbankens svulstige facade og vandtårnets smukke enkelthed.

”Vi oplever, at billeder af byens gamle bygninger samler mange folk og giver megen god snak. Når fotoudstillingen Smukke, gamle Randers nu rykker ud på Jens Otto Krags Plads, vil al den historiske interesse og stolthed, som randrusianerne har over deres gamle by, forhåbentlig sprede sig i Randers’ gader,” forklarer museumsinspektør Lisette Berg Andersen.

* Fotoudstilling om Jens Peter Jensen Wærums Randers kan ses på Jens Otto Krags Plads i Randers Ugen fra fredag den 10. august – søndag den 19. august 2018. Gratis adgang. Udstillingen er arrangeret i et samarbejde mellem Randers Eventsekretariat, Randers Stadsarkiv og Museum Østjylland.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Randers Reb og historien
- Blues, bøf og Beefeaters
- Bifrost klar med juleudstilling
- Masser at grine ad
- Intimkoncert
- Fra rustne sommerfugle til en blå søhest
- Strygekvartet fra Toronto gæster Randers
- Julemarked på GAIA
- Niels Hausgaard til Randers med nyt show
- Lokal forfatter udgiver ny erotisk bog
- Egtvedpiger og runesten brød ud i sang
- Tre bands på én aften

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord