Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

En uge med demens

Tirsdag 10. juli 2018 kl: 06:40

En uge med demens
Billede fra huskedagen 2016. Foto: John Hyldahl/RANDERSiDAG.dk
Den internationale Alzheimerdag bliver altid markeret i Randers, men i 2018 bruger Randers Kommune anledningen til at sætte særlig fokus sygdommen med en demensuge.

Demensugen finder sted i uge 38. Borgere i Randers Kommune inviteres blandt andet til aktiviteter, foredrag og arrangementer, som både henvender sig til mennesker med demens, deres pårørende og andre interesserede.

Som demensvenlig kommune arbejder Randers Kommune for, at ingen skal være alene med demens. Der er blandt andet fokus på, at opmærksomhed på og viden om demens kan være med til at bygge bro og skabe fællesskaber, der kan medvirke til et bedre liv for mennesker med demens og deres pårørende.

"Som i de forløbne år bakker vi op om Huskedagen 21. september, men denne gang bruger vi anledningen til at arrangere en hel uge med fokus på demens. Formålet er at skabe mulighed for læring og samvær, mens vi samtidig arbejder for at udbrede kendskabet til demensvenlige tilbud i Randers Kommune," siger demenskonsulent Helle Sahl.

Musik, middag, natur mm.
Programmet for Demensugen i uge 38 bliver løbende offentliggjort og endeligt udgivet i august 2018, men arrangørerne afslører allerede nu, hvad der blandt andet bliver indbudt til.

"Man kan for eksempel deltage i en musikcafé på Randers Bibliotek eller være med til et generationsmøde i Huset Nyvang. Der bliver også arrangeret en middag for mennesker med demens og deres pårørende, og for de naturinteresserede er der aktiviteter med Naturhøjskolen på Randers Naturcenter. Desuden arrangerer vi forskellige foredrag med temaet demens," fortæller Helle Sahl.

Tilmeldingen til det første foredrag med Frederik Lindhardt, som fortæller om sin demenssyge far, den tidligere biskop i Roskilde Jan Lindhardt, er allerede nu åben på Randers Biblioteks hjemmeside.

* Demensugen er arrangeret i et tæt samarbejde med den lokale demensalliance, der er sammensat på tværs af Alzheimerforeningen, ÆldreSagen, Randers Bibliotek, Randers Naturcenter, Museum Østjylland og omsorgsområdet i Randers Kommune.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Aastrup besøger Frivilligværket
- Betjent ilde tilredt under anholdelse af dreng
- Fodboldlinjen vandt i Østjylland
- Vennepunktet holder loppemarked
- Virksomhedsbesøg i børnehøjde
- Råbende kvinde anholdt
- Hvem skal være Årets Æresnisse?
- Delecykler hitter hos Verdo
- Unge fra Randers går foran
- Fællessang med børnekor
- Klimaforandringerne kommer alle ved
- 94-årig snydt af tricktyv

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord