Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Student med benzin i blodet

Mandag 9. juli 2018 kl: 13:00

Student med benzin i blodet
Line Nordensgaard Dam Nielsen med HTX-huen, som hun har opnået samtidig med, at hun kører motorcross på højeste niveau. Foto: Ulrik Burhøj Jepsen
Line Nordensgaard Dam Nielsen har kombineret elitesport og uddannelse og har på samme tid været elev hos både Tradium Teknisk Gymnasium og Team Danmark.

”Jeg har kørt motorcross, siden jeg var ni år. Min nabo fik min bror til at køre, og så ville jeg også”, fortæller Line Nordensgaard Dam Nielsen, 20 år, der netop har bestået studentereksamen på Tradium Tekniske Gymnasium.

Line er et godt eksempel på, at det kan lykkes at forene uddannelse og sport på højt niveau. Hun kører i A-rækken, som er Danmarks bedste række, og har været til VM flere gange.

Til spørgsmålet om, hvor mange piger, der egentlig kører motorcross svarer hun:

”For hver 100 drenge, der kører, er vi én pige. Derfor træner og kører jeg også ofte mod drengene”.

Der er mange udenlandsrejser forbundet med at dyrke sport på så højt et plan, og cirka hver anden weekend er Line udenlands for at køre eller træne.

Opbakning fra klassekammerater og lærere
Line slår fast, at det ikke ville kunne have lykkes at forene gymnasietiden og sportskarrieren, hvis det ikke havde været for den store opbakning fra skolen.

”Mine klassekammerater har altid støttet mig, og så griner de lidt, når jeg kommer hjem fra et løb, for jeg har altid blå mærker. Jeg kan huske første gang, de så mig på krykker. For at kunne nå at køre løb rundt om i hele verden har jeg fået lov til at gennemføre på fire år i stedet for tre år. Derfor skiftede jeg klasse undervejs, og jeg blev taget i mod med åbne arme i min nye klasse. Det har betydet meget for mig”.

”Jeg vil også gerne give et stort cadeau til lærerne, der har bakket mig op hele vejen og vist ægte interesse og engagement. Vi har også haft en god dialog mellem min landstræner, Team Danmark og vejlederne her på gymnasiet”.

Line har gået på den linje, hvor der er særligt fokus på biologi og kemi. Hun har planer om at læse videre til ergoterapeut senere hen, da hun elsker at se udvikling og at hjælpe andre. Hun mener, at meget af det, hun har lært på gymnasiet er oplagt at bruge i den retning og anbefaler andre, der drømmer om samme retning eller fysioterapeut at tage en teknisk studentereksamen.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Tre biler i harmonikasammenstød
- Burlund går efter Bruxelles
- Forældrene er mere tilfredse med folkeskolen
- Fodboldfans sigtet
- Frø pop up i Kulturhuset
- Lær at pode de gamle sorter
- 75 år med soroptimister i Randers
- Derfor gnistrer det på jernbanen i Randers
- Masser af mennesker, men færre stande på messen
- Narkosigtelser til to bilister
- Kristendemokraterne på messe med det gode liv
- Mød SF på Randers Messen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk