Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

Med randersfotograf på kanten af verden

Søndag 8. juli 2018 kl: 07:00

Qumangaapik 16 år, Hvalsundet, maj 2015, Foto: Henrik Saxgren.
Qumangaapik 16 år, Hvalsundet, maj 2015, Foto: Henrik Saxgren.

Med randersfotograf på kanten af verden
Henrik Saxgren: Jeg opdagede hurtigt, at Thule-boerne er beskedne mennesker med et afklaret forhold til den natur, de lever i.
Gennem flere år har randersdrengen Henrik Saxgren fotograferet og dokumenteret fangerkulturen på kanten af verden og på kanten af tilværelsen. Nu kan du se hans fotografiske rejseskildringer fra Grønland.

Ultima Thule - Henrik Saxgren, hedder udstillingen, hvor Henrik Saxgren (f. 1953, red.) inviterer ind i et sjældent fremkommeligt og uberørt område af Grønland.

Med projektet Ultima Thule har Henrik Saxgren taget en række enestående billeder af nogle af de sidste mennesker, der lever i den fangerkultur, som var Grønlands, indtil det moderne trængte frem. Henrik Saxgren har været med, når fangerne har jagtet isbjørne, hvalrosser, narhvaler og remmesæler. Han har været helt tæt på de voldsomme dramaer i kød og blod. Men har også været på besøg i fangernes huse, hvor sæler ligger på gulvet, mens isbjørneskind hænger til tørre ude i det fri.

”Jeg opdagede hurtigt, at Thule-boerne er beskedne mennesker med et afklaret forhold til den natur, de lever i. Men der var specielt én ting, der virkelig slog mig: De gik aldrig imod naturens kræfter, men bevæger sig med dem. De veg frem for at udfordre. De ventede frem for at trodse. Som en elegant bokser, der kan tage en træffer, fordi han forstår at ’gå med’ slaget, På samme måde bevæger fangerne sig med naturen,” siger Henrik Saxgren.

Udstillingen Ultima Thule – Henrik Saxgren er en del af Randers Kunstmuseums udstillingsprogram for 2018, hvor temaet REJSEN - det visionære udsyn mod verden - danner ramme om årets udstillinger. Udstillingen på Randers Kunstmuseum er den første museumsudstilling i Danmark med fotografier fra Henrik Saxgrens Ultima Thule-projekt.

* Udstillingen vises på Randers Kunstmuseum i perioden 11. august - 4. november 2018.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Tre biler i harmonikasammenstød
- Burlund går efter Bruxelles
- Forældrene er mere tilfredse med folkeskolen
- Fodboldfans sigtet
- Frø pop up i Kulturhuset
- Lær at pode de gamle sorter
- 75 år med soroptimister i Randers
- Derfor gnistrer det på jernbanen i Randers
- Masser af mennesker, men færre stande på messen
- Narkosigtelser til to bilister
- Kristendemokraterne på messe med det gode liv
- Mød SF på Randers Messen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk