Klik venligst
Klik venligstKlik venligst-

Overmark: Spørgsmål om udskrivning af elever

Torsdag 5. juli 2018 kl: 07:38

Overmark: Spørgsmål om udskrivning af elever
Byrådsmedlem Bjarne Overmark, Beboerlisten. Foto: John Hyldahl/RANDERSiDAG.dk
På det kommende møde i Skole og Uddanelsesudvalget og derefter på byrådsmødet, beder Beboerlistens Bjarne Overmark om svar angående udskrivning af børn fra specialskoler og andre specialtilbud.

Spørgsmålene fra Bjarne Overmark lyder:

1. Kan det bekræftes, at det alene er skolelederen på specialskolerne eller på skoler med et særligt specialtilbud, som kan tage initiativ til ekstraordinær revisitering af barnet og træffe afgørelse om, at barnet ikke længere skal være i specialtilbuddet og i stedet hjemvises til den oprindelige skole?

2. Er det lovligt, at skolelederen på barnets oprindelige skole (betalingsskolen, som helt eller delvist betaler for pladsen i specialtilbuddet), deltager i revisitationstilbuddet og afgørelsen om barnets fremtidige skoletilbud? Herunder om det er lovligt, at skolelederen på betalingsskolen får indsigt i oplysningerne vedrørende barnet, før barnet er indskrevet/genindskrevet på betalingsskolen?

3. Hvordan sikres det frie skolevalg ved jf. Folkeskolelovens paragraf 36 og en ombudsmandsafgørelse desangående for de specialundervisningselever, som udskrives af et specialtilbud? Får specialbørn og deres forældre en vifte af skoletilbud ved udskrivning fra specialtilbuddet?

4. Hvor mange børn er ved den lovpligtige årlige revisitering i januar-februar 2018 blev udskrevet af et specialtilbud, henholdsvis modtaget meddelelse om, at de skal fortsætte i et specialtilbud? Tilsvarende tal bedes oplyst for januar-februar 2015-2016-2017?

5. Hvor mange forventer forvaltningen 6-7 måneder senere pr 1.8.2018 ikke vil have behov for et mindre omfangsrigt specialtilbud eller slet ikke have behov for et specialtilbud?

* Næste byrådsmøde er efter sommerferien mandag 10. september.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Tre biler i harmonikasammenstød
- Burlund går efter Bruxelles
- Forældrene er mere tilfredse med folkeskolen
- Fodboldfans sigtet
- Frø pop up i Kulturhuset
- Lær at pode de gamle sorter
- 75 år med soroptimister i Randers
- Derfor gnistrer det på jernbanen i Randers
- Masser af mennesker, men færre stande på messen
- Narkosigtelser til to bilister
- Kristendemokraterne på messe med det gode liv
- Mød SF på Randers Messen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk