Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

Socialt udsatte og børn holder ferie på Langvang

Torsdag 5. juli 2018 kl: 06:41

En populær genganger er Jacob Haugaard, der valgte livet frem for flasken for mange år siden. Foto: John Hyldahl/RANDERSiDAG.dk
En populær genganger er Jacob Haugaard, der valgte livet frem for flasken for mange år siden. Foto: John Hyldahl/RANDERSiDAG.dk

Socialt udsatte og børn holder ferie på Langvang
Socialudvalgsformand Charlotte Broman Mølbæk (SF).
I uge 28 holder 1500 socialt udsatte og deres børn ferie på Langvang Idrætscenter. Landsforeningen af Væresteders årlige Ferie Camp bliver for andet år i træk afholdt i Randers.

I samarbejde med Arbejdsmarkedets feriefond og Randers Kommune giver Landsforeningen af Væresteder 1500 mennesker mulighed for at få en tiltrængt ferie og en indgang til et socialt fællesskab med Ferie Camp 2018.

"Når de socialt udsatte deler en så god oplevelse som Ferie Camp, så kan det være med til at give en oplevelse af, at livet kan blive bedre. Den gode oplevelse kan være et afgørende skridt for at bryde et negativt mønster i deres liv. Vi er utrolig stolte over, at vi i Randers Kommune bidrage til, at så mange mennesker kan tage del i det sociale fællesskab og holde ferie sammen," siger socialudvalgsformand Charlotte Broman Mølbæk (SF).

Hele 700 af deltagerne på årets Ferie Camp er børn, som kan få en ferieoplevelse, som deres forældre ellers ikke ville kunne give dem. Når de kommer tilbage i skolen, kan de fortælle gode historier fra deres ferie til deres klassekammerater.

Inspirerer til forandringer
På Ferie Camp er der også mulighed for at opleve musik, som fremføres af musikere som selv har oplevet et såkaldt vendepunkt i deres liv og har frigjort sig fra et misbrug. En populær genganger er Jacob Haugaard, der valgte livet frem for flasken for mange år siden. En anden er Jes Holtsø, der i en tidlig alder blev kendt som Børge i filmene om Olsen Banden. Han har været clean i snart 30 år efter at have haft et omfattende misbrug af narkotika.

Sammen med alle de andre aktiviteter og sociale oplevelser, kan musikernes baggrund være med til at inspirere deltagerne på Ferie Camp til at lave ændringer i deres liv.

"Det har en særlig betydning for de socialt udsatte at kunne være med på Ferie Camp. Vi ved, at det for flere af dem er højdepunktet på året. Vi ser arrangementet som et springbræt, hvor man som deltager får et pusterum, som kan give plads til at tænke over et nyt perspektiv på sit liv. Derfor er vi også glade for samarbejdet med en kommune, fordi det er der, gevinsterne for den enkelte skal høstes," siger Cliff Kaltoft, sekretariatschef for Landsforeningen af Væresteder.

Konkurrencer og Udsatte Legene
På Ferie Camp kan deltagerne være med til en række ferieaktiviteter som for eksempel koncerter, dans, sport, leg, fælles udflugter og meget mere. Et fast indslag er Udsatte Legene, og i år har deltagerne mulighed for at kvalificere sig til det europæiske Social Inclusion Games i Holland i uge 31. Med placeringen på Langvang vil der desuden i år blive konkurreret i atletik.

* Ferie Camp 2018 åbner mandag d. 9. juli, og alle interesserede er velkomne til at kigge forbi Langvang og nyde stemningen og musikken i hele uge 28.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Tre biler i harmonikasammenstød
- Burlund går efter Bruxelles
- Forældrene er mere tilfredse med folkeskolen
- Fodboldfans sigtet
- Frø pop up i Kulturhuset
- Lær at pode de gamle sorter
- 75 år med soroptimister i Randers
- Derfor gnistrer det på jernbanen i Randers
- Masser af mennesker, men færre stande på messen
- Narkosigtelser til to bilister
- Kristendemokraterne på messe med det gode liv
- Mød SF på Randers Messen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk