Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

Venstre vil velfærd

Tirsdag 12. juni 2018 kl: 10:49

Venstre vil velfærd
Michael Aastrup Jensen, Dybdalen 12, Randers SØ - medlem af Folketinget (V).
LÆSERBREV Af Michael Aastrup Jensen, Dybdalen 12, Randers SØ - medlem af Folketinget (V).

Sygehuse, daginstitutioner og folkeskoler har det til fælles, at de hver dag leverer kernevelfærd til danskerne. Den slags velfærd, som skaber tryghed, når det ser sværest ud, og den slags velfærd, som får hjulene til at løbe rundt i alle afkroge af Danmark. Intet er vigtigere end kernevelfærd – derfor har styrket kernevelfærd været et af Venstres pejlemærker siden vi overtog regeringsmagten i 2015.

Selv om Socialdemokratiet desperat forsøger at skabe et billede af Venstre som et parti, der ikke prioriterer danskernes velfærd, så viser regeringens politik det modsatte. Med aftalerne om kommunernes og regionernes økonomi for 2019 har vi endnu engang styrket kernevelfærden, så den borgernære service løftes med 2,3 mia. kr., mens aftalen med regionerne blandt andet sikrer et løft på 1 mia. kr. til sundhedsvæsnet.

Venstre vil velfærd i sådan en grad, at selv socialdemokraterne snart må bevæge sig ud af proteststadiet og erkende, at Venstre prioriterer velfærden i Danmark – ellers er vi selvfølgelig klar til at minde dem om det. Ligesom vi selvfølgelig også er klar til at minde Socialdemokratiet om, at de beskar kommunerne med 3 mia. kr., da partiet sidst havde regeringsmagten. Med fejlskud af den størrelse foranledes man næsten til spørge, om der både er svigtende syn og svigtende hukommelse hos det gamle arbejderparti?

I samme ombæring vil det være oplagt, hvis Socialdemokratiet fik styr på deres egne prioriteringer. Penge til velfærd kæver benhårde prioriteringer – dem har vi taget i Venstre. Vi passer på vores fælles velfærdsstat og styrker kernevelfærden, mens Socialdemokratiet hellere vil bruge pengene på at afskaffe integrationsydelsen og kontanthjælpsloftet, så det bliver mindre attraktivt, at yde en indsats.

Valget er derfor ganske simpelt: Foretrækker man en politik, som flytter flere danskere til passiv forsørgelse, eller foretrækker man en politik, der gør det attraktivt at bidrage til fællesskabet og styrker danskernes velfærd? I min optik er valget simpelt – det håber jeg også, at det er for vælgerne.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Medarbejderes brug af sociale medier
- Vi mangler en strammere konkurslovgivning
- Udsigten er blodrød
- Fuhrs politiske prioriteringer
- Cykelby eller bilisternes by?
- Hvad skal vi gøre for at forebygge skolevægring?
- Politik handler om prioriteringer
- Forsøg eller eksperiment?
- En fri Gudenå leverer fisk hvis den får lov
- 'Hun har jo ikke noget tøj på'
- Vorup FB ser lyst på fremtiden
- Åbne veje i Vorup

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk