Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

VL: Find 50 mio. til skolebørnene

Mandag 11. juni 2018 kl: 06:35

VL: Find 50 mio. til skolebørnene
Velfærdslistens Pernille Heibøl og Kasper Fuhr Christensen.
Folkeskolen i Randers er i knæ og har brug for en genopretningsplan, mener Velfærdslisten, der vil have politikerne i byrådet til at investere mindst 50 millioner kroner i folkeskolen.

Velfærdslisten kræver investeringer i skolebørnene

"Selv om lærere og pædagoger hver dag gør en stor indsats for vores børn, er folkeskolen i Randers i krise. Lærer-lockout, skolelukninger og nedskæringer har gjort stor skade på folkeskolen," siger siger Pernille Heibøll Sørensen, der er suppleant til byrådet for Velfærdslisten og til daglig arbejder som specialpædagog på skoleområdet i Randers Kommune.

Når politikerne i byrådet holder møde i dag mandag, kan der vedtages flere nedskæringer på folkeskolen. De såkaldte handleplaner kan fjerne 21 millioner kroner.

"Hvis planerne føres ud i livet, skal der uddeles fyresedler. Børn på specialskoler skal hives hjem. Og der skal lukkes kantiner," er byrådsmedlem Kasper Fuhr Christensen, Velfærdslisten, sikker på.

På byrådsmødet foreslår Velfærdslisten derfor, at byrødderne dropper nedskæringerne og i stedet beslutter, at der skal laves en genopretningsplan for folkeskolen. En genopretningsplan, der - hvis det står til Velfærdslisten - skal indeholde mindst 50 millioner kroner mere til folkeskolen.

"Langt de fleste folkeskoler har store underskud. Men de underskud er kun opstået, fordi politikerne har sat for få penge af til skolerne. Skolerne har handlet ansvarligt og forsøgt at undgå, at manglen på penge skulle gå ud over børnene. Men hvis spareplanerne føres ud i livet, straffer man skolerne for at prioritere børnene først," siger Pernille Heibøll Sørensen.

Ifølge Velfærdslisten skal genopretningsplanen ikke kun indeholde penge. Planen skal også sikre, at børn med særlige behov får den hjælp, barnet har brug for, og at barnets behov kommer først.

"I dag skal den enkelte skole selv betale størstedelen af regningen, hvis et barn fra skoledistriktet skal på specialskole. Det lægger op til kassetænkning. Mange forældre og fagpersoner oplever, at det er økonomi – og ikke barnets behov – der afgør, hvilken hjælp barnet får. Der er brug for et nyt system, der frem for kroner og øre sætter barnet i centrum. Barnets tarv skal komme i første række, siger Pernille Heibøll Sørensen.

Velfærdslisten mener, at urealistiske budgetforudsætninger er en stor del af forklaringen på, hvorfor skolerne har økonomiske problemer.

"Vi ved, at der kommer flere børn med særlige behov. Derfor er der brug for en større pengepose, der sikrer, at skolerne kan løfte opgaven og tage sig godt af alle børn, siger Kasper Fuhr Christensen.

Tag pengene fra 'Byen til vandet'
Velfærdslisten vil allerede nu have politikerne til at bestemme, at der skal investeres mindst 50 millioner kroner mere i folkeskolen. Hvor pengene skal komme fra, må politikerne finde ud af, når budgettet for 2019 skal lægges i efteråret. Men spørger man Velfærdslisten, er der ikke tvivl om, hvor pengene skal findes.

"Når man mangler penge, og det gør Randers Kommune, så må det vigtigste komme først. Og en stærk folkeskole, der giver vores børn den faglighed, tryghed og udvikling, de har brug for, er vigtigere end prestigeprojekter som for eksempel “Byen til vandet” og elitesport. Børnene må komme først," siger Kasper Fuhr Christensen.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Person fundet død i Randers havn
- Oplæg om sorgarbejde
- Bilbutik starter også hjerter
- 1,1 million kroner til idrætsforeningerne
- Bilist uden kørekort havde kniv og hash i bilen
- P: Nu kan du betale med din nummerplade
- Nyt kort over cykelruter ved Gudenå
- Nem adgang til din omsorgsjournal
- Politikere i computerkamp
- Cyklist ramt af flugtbilist
- De støtter det gode seniorliv
- Tre biler i harmonikasammenstød

Kommentarer til artiklen:
Netop derfor
Morten Grosbøll. Netop derfor skal skolerne tilføres penge. NU! Du har selv været med til at fjerne penge fra skolerne, selvom I havde lovet præcist det modsatte. I har kørt folkeskolen i sænk i Randers. Det har jeg og mange andre taget konsekvensen af og flyttet mine børn på privatskole. De betyder desværre at de ressourcesvage elever fylder mere og mere, og nu tvinges skolerne til at trække børn tilbage fra specialskolerne. Hvis I vil have folk til at bruge folkeskolen må I løfte kvaliteten. Det kan kun gøres ved at investere i den.
Peter
Nordbyen
Randers
12-06-2018 07:26:57

Jeg havde egentlig lyst til
at skrive et langt indlæg, for at forklare enhedslisten, at en kommune , lige som et menneske, skal udvikles harmonisk. ALLE områder skal udvikles. Der er vel ingen, der KUN træner den venstre arm og lader fem og syv være lige med resten af kroppen?
Det er tom retorik når enhedslisten på den ene side kræver penge til dette og hint og på den anden side anlægger sager, der koster formuer for kommunen!

Men - mod dumhed kæmper selv guderne forgæves!

Når nu alle offentligt ansatte skal have mere i løn uden at der følger penge med fra staten, så bliver det endnu værre. Det eneste sted man kan tage pengene er fra budgettet evt. minus de rationaliseringer, som velfærdslisten OGSÅ er imod!

Der er talrige eksempler på, at den kommunisme/socialisme velfærdslisten praktiserer, ender med, at ALLE har det lige DÅRLIGT!
Morten Grosbøl
Skelvangsvej 79/3/th
Randers NV
11-06-2018 11:37:41

Børnene skal da komme først!
Jeg studsede lige lidt over linien "børnene må komme først".
Børnene skal komme først, ordentlig og god grunduddannelse er da forudsætningen for at sikre, at vi får "gode" skatteydere der kan være med til at sikre vores fælles velfærd, udvikling osv.

Politik er åbenbart, blevet en "impotent" ide-visionsforladt affære, hvor de kortsigtede løsninger som i en del sager herunder skolesagen hærger.
Jeg har ikke kendskab til en eneste produktions virksomhed hvor det at "amputere" selve produktionen har givet en bedre bundlinie dvs øget indtjening.
Kom nu ind i kampen, lav nu langsigtede analyser, tænk jer om og brug nu pengene på kernevelfærd, få simpel logik, etik og anstændighed på dagsordenen igen.
Søren Mikkelsen
Østermarksvej
Gjerlev
11-06-2018 10:34:58


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk