Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Håndværk på skoleskemaet

Lørdag 9. juni 2018 kl: 09:00

Elever bygger på deres modelhus Foto: Ulrik Burhøj Jepsen
Elever bygger på deres modelhus Foto: Ulrik Burhøj Jepsen

Håndværk på skoleskemaet
Matematiklærer Nasir er med sine elever til byg et hus. Foto: Ulrik Burhøj Jepsen
At være med til at bygge et hus på den lokale erhvervsskole giver børn fra folkeskolen gejst. De får mere lyst til at lære fx matematik, samtidig med at de kommer helt tæt på erhvervsuddannelserne, lyder det fra Tradium.

"Jeg tror, at mine elever får meget ud af at være her, og de ser, at uddannelse kan være mange ting. På den her måde bliver det meget praktisk for dem, og de oplever selv nogle af de discipliner, man skal kunne ved at tage en håndværkeruddannelse, siger Liza Thorndal Søndergaard, der er matematiklærer på Assentoftskolen.

Hendes 6. klasse har arbejdet med deres hus siden 3. klassetrin.

Hos Tradium i Randers arbejdes der målrettet med at få flere unge til at tage erhvervsuddannelser. Et af tiltagene er Byg et Hus, som er et projekt, erhvervsskolen søsatte for tre år siden, hvor elever i grundskolen får lov at snuse til håndværksfagene ved at bygge deres eget modelhus.

De begynder i 3. klasse og fortsætter med at bygge på huset, indtil de kommer på 6. klassetrin. Igennem dette arbejde har de da været i kontakt med elektriker-, tømrer-, maler- og murerfaget.

Udover at eleverne skal få et indblik i byggeriets fag, så er det, de lærer på besøgene ved Tradium koblet op på den øvrige undervisning, de har til hverdag.

"Vi har snakket om målestoksforhold for eksempel, at der er noget, der kan være større eller mindre end noget andet, og noget der ikke kan passe, siger Nasir Saleh-Hoseini, der er matematiklærer på Munkholmskolen i Randers og har sine elever fra 5. klasse med i murerafdelingen, hvor de blandt andet, skal lære at lægge fliser.

Projektets form gør også, at eleverne kommer tæt på hinanden og i fællesskab skal tage stilling til mange ting.
- Eleverne tager arbejdet med huset meget seriøst og bølgerne kan gå højt, når de skal tage stilling til, hvordan huset skal indrettes, fortæller Dorthe Schrøder, der underviser på bygningsmaleruddannelsen på Tradium.

Og i indretningen af huset får de også øjnene op for, hvordan man kan bo sammen på mange forskellige måder.

At eleverne kommer ud fra deres vante omgivelser og kommer til at lave et praktisk stykke arbejde har også en direkte effekt på deres motivation og energi.

"Skolen er et teoretisk område, men når de kommer herud (på Tradium, red), så får de mere lyst og gejst," afslutter Nasir Saleh-Hoseini.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Socialudvalget sætter spareplan på pause
- Maskerede hjemmerøvere truede kvinde med kniv
- 'Hul i hovedet at lukke plejehjem'
- 300 betjente holder øvelse i Randers
- Grenåvej indskrænkes til et spor
- Ny forening vil styrke den positive fortælling om Randers
- Mand røverisigtet efter indbrud
- Veteraner fra Randers fejrer FNs fødselsdag
- Overfald med knust glas efterforskes
- Påvirket bilist stak af
- Liv og død i Fritidscentret
- Så er der legetøjsmarked

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk