-
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Folkeskolerne skal rejses

Fredag 8. juni 2018 kl: 19:08

Folkeskolerne skal rejses
Mogens Nyholm, Aalborggade 20, 8940 Randers SV - medlem af Randers Byråd, Radikale Venstre. Foto: Kurt Helge
LÆSERBREV Af Mogens Nyholm, Aalborggade 20, 8940 Randers SV - medlem af Randers Byråd, Radikale Venstre.

Folkeskolerne i Randers Kommune skal rejses, ikke kvæles.

I mange år er folkeskolerne i Randers Kommune bevidst blevet underbudgetteret af byrådsflertallet. Ikke sært, at skolerne gik ud af år 2017 med et underskud på 15,2 mio. kroner.

Mandag den 11. juni skal byrådet tage stilling til handleplaner på folkeskoleområdet. Igen igen handler skoleplaner om besparelser, ikke om udvikling.

Vedtager byrådsflertallet fremlagte handleplaner, smager skole-medicinen bl.a. af hjemtagelse af elever i specialklasser og færre visiteres hertil (økonomisk begrundet!), vikardækning beskæres, færre lærer og pædagogtimer, kantinedrift nedprioriteres, materialekonti neddrosles, SFO bemanding mindskes, holdtimer afskaffes/mindskes, mindre efteruddannelse af personale.

Udvalgsbehandlingen viser, at Venstre og Dansk Folkeparti selvfølgelig igen er klar til at forringe vores børns skolegang, og desværre ser det ud til, at det nyslåede borgmesterparti, Socialdemokraterne, også strammer yderligere hos vores folkeskolebørn.

Vi kender alle følgende tekst fra en kær julesang: Når du strammer garnet, kvæler du jo barnet.

I de seneste år er garnet omkring vores folkeskoleelevers budgetter blevet strammet mere end godt er, og skolebørnenes læring lider heraf. Aktuelt ses den kedelige tendens, at stadig flere forældre stemmer med fødderne ved at melde deres børn på privatskolerne; er nok også en konsekvens af skolelukningssagen!

Radikale Venstre stemmer klart nej til handleplanerne på skoleområdet. Det er på høje tid at folkeskolerne rejses, den langsomme kvælning må høre op nu.

Tænkes der på vores børns læring og fremtidsudsigt er det meget uansvarligt, hvis de økonomiske handleplaner stemmes igennem mandag den 11. juni. Radikale håber, socialdemokraterne besinder sig og viser, at borgmesterpartiet reelt vil en ny politik - også på skoleområdet.

Lad os i fællesskab rejse vores børns folkeskoler!

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Du får et stort 7-tal
- Anti-branding
- Socialdemokrater i Landdistriktsudvalget
- Vandmiljøet fortjener en plan
- Vi skal passe på vores elskede Danmark
- Skal vi bruge penge på integrations-netværksmøder?
- Omfordelingen på skoleområdet
- Ros til varehuschef
- Særbehandling
- 'Det er ikke en spareøvelse'
- Nedlæggelse af regionerne et politisk selvmål
- 'Sund' fornuft

Kommentarer til artiklen:
Forplumring
Venstres Kampagneleder kæmper en desperat kamp for at flytte fokus fra fire års fejlslagen skolepolitik.
Det er da direkte usmageligt det, som Arne Erikslev har gang i. At tillægge Mogens Nyholm et ønske om at købe Vorup Skole tilbage er i min optik useriøst.
Det handler om at rette op på den kæmpe skade på folkeskolen, som Venstre, DF og Socialdemokraterne påførte med 5 skolelukninger.
Hvor er provenuet på over 30 mill.kr. årligt, som skolelukningerne skulle give, blevet af? Det har Arne Erikslev ikke kunnet svare på endnu.

Michael Povlsen
Mandøvej 2
8585 Glesborg
11-06-2018 13:46:56

Tilbage til De gode gamle dage
Konsekvens af “skolelukningssagen”.
Nu har du ofte udtalt ønsket om at kommen tilbage til “De gode gamle dage”.
Så et konkret og nærliggende spørgsmål.til dit eget nærområde.
HVOR meget vil du betale for tilbagekøb af Vorup skole, hvis det var muligt? Nå ja en erstatningssag fra det konsortie, som vil udvikling og bosætning (flere allerede på interesse listen) kan jo let klares med dit andet ønske om skatteforhøjelse.
Jeg forventer, at du selv giver svar på mit spørgsmål, herunder om, hvorvidt dumfor en gangsskyld vil tage budgetansvar eller vil fortsætte sammen med listerne?
Arne Erikslev
Toldbodgade 22
8930 Randers SØ
11-06-2018 00:51:06

Os der vil folkeskolen.
Sådan Mogens. Du er alt for pæn ved de uansvarlige politikere, der lukkede fem skoler i den tro, at der kunne laves et provenu på over 30 mill.kr. om året. Torben Hansen og Socialdemokraterne gik til valg på at tilføre skolen 50 mill.kr. Mod en lille skattestigning. Det kan vi åbenbart skyde en hvid pil efter. Valgløfter gælder kun i valgkampen. Vi har aldrig været rigere, så det er en klar politisk prioritering, at folkeskolen skal slagtes. Giv den gas på mandag til byrådsmødet
Michael Povlsen
Mandøvej 2
8585 Glesborg
09-06-2018 10:59:27


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk