-
Klik venligst-Klik venligst

Samarbejde mellem skoler og dagtilbud virker

Fredag 8. juni 2018 kl: 15:00

Samarbejde mellem skoler og dagtilbud virker
Arkivfoto.
Skoler og børnehaver i sydbyen har et tæt samarbejde om overgangen fra børnehave til skole. Det har skabt gode resultater. Både børn og forældre oplever en mere tryg og sammenhængende overgang fra børnehave til skole.

"Det er fantastisk at se, at vores samarbejde bærer frugt. Vi kan klart se en forskel på børnene. De er mere trygge, klar til læring og glade, når de begynder i 0. klasse. Ganske enkelt fordi de har været på skolen før og kender rammerne," fortæller Karen Magrethe Kannegaard-Krogsholt, daglig leder af Kristrup Skoles SFO.

Fra marts til august samler alle børnehaverne i Randers Kommune en gruppe af de ældste børn, som begynder i 0. klasse efter sommerferien, i en førskolegruppe på deres nye skole. Her lærer de skolen at kende samtidig med, at de opbygger en relation til deres nye pædagoger fra skolens SFO.

"Pædagogerne fra skolen, som skal være sammen med børnene i førskolegruppen, kommer selv ud i børnehaverne en måned før, de skal starte i førskolen. Det gør processen langt bedre, fordi pædagogerne så får mulighed for at se, hvordan børnene agerer, når de er i deres vante og trygge omgivelser," fortæller Karen Margrethe Kannegaard-Krogsholt.

"Vi har brug for forældrene. De er det tredje ben i vores samarbejde mellem skole og børnehave. Forskning viser, at forældrene har den største indflydelse på børnenes trivsel og læring. Derfor arbejder vi så intenst med at inddrage forældrene i børnenes overgange. Hvis forældrene er trygge i overgangen til skolen, så er børnene det alt andet lige også," fortæller Annita Pedersen, institutionsleder for den selvejende Børnehave Tirsdalen.

For at blive klogere på forældrenes behov og perspektiver har Kristrup Skole holdt en række fokusgruppeinterview med forældrene i dagtilbud og skoler.

Det tætte samarbejder mellem skole og dagtilbud betyder, at pædagogerne i børnehaverne har nemmere ved at oplyse, forberede og betrygge forældrene forud for børnenes skolestart.

Samarbejdet mellem skoler og dagtilbud i Randers Kommune fortsætter efter sommerferien med de nye førskolebørn.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- V: Nedlæggelse af regionerne sikrer fremtiden for hospitalet
- Lokal MF'er: Sygehusets fremtid er på spil
- Uheldig rumæner
- Disco og kærlighed i Paderup
- Sorggruppe i Sct. Peders kirke
- Nyheder fra byrådsmødet
- Malte Larsen tilbage i Folketinget
- Kvinde dømt til anbringelse for at have dræbt sin far
- Tricktyve snød ekspedient
- Se atomerne danse ved Tradiums 'åbent hus'
- Stjålet bil kørte fast
- Danmarks første industriparkouranlæg indviet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk