Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Grøn strøm billigst muligt

Fredag 8. juni 2018 kl: 07:00

Grøn strøm billigst muligt
Jens Peter Hansen, Asfergvej 13, Spentrup - medlem af Randers Byråd (V).
LÆSERBREV Af Jens Peter Hansen, Asfergvej 13, Spentrup - medlem af Randers Byråd (V).

Ifølge Rikke Søndergaard Schneider (læserbrev 7. juni 2018, RANDERSiDAG.dk, red.) tænker konservative både grønt og samfundsøkonomisk, og konservative støtter op om den grønne udvikling og regeringens energiudspil.

Hvis det står til troende, kan konservative kun stemme ja til et plangrundlag for opsætning af 16 nye og udskiftning af 30 eksisterende vindmøller ved Overgaard.

Det væsentligste element i regeringens energiudspil er, at der afsættes 4,2 mia. kr. til udbud af solceller, landvind, kystnær havvind samt bølge- og vandkraft i perioden 2020 - 2024, som dermed skal konkurrere mod hinanden om at levere grøn strøm billigst muligt.

Dvs. at vindmøller ved Overgaard vil kun få tilskud, såfremt de kan levere strøm billigere end de fleste andre vindmølleprojekter og andre teknologier.

Energiudspillet indeholder også 3,7 mia. kr. til en ny havvindmøllepark på op til 800 MW. Dette skal sikre, at vi bevarer positionen som verdens førende havvindnation, og når regeringens målsætning om, at mindst 50 pct. af energibehovet i Danmark er dækket af vedvarende energi i 2030.

Havvindmøller er faldet i pris, men landvindmøller har stadig markant lavere totale omkostninger per produceret kWh. Ifølge Klimarådet vil havvind i perioden 2020-24 koste 65 pct. mere end landvind svarende til godt 150 kr. mere per MWh.

Det er en misforståelse, hvis Schneider tror, at hun med et nej kan skærme skatteydere og forbrugere mod at bidrage til den grønne omstilling, idet dette sker via finansloven.

Derimod er et ja til Overgaard-projektet også et ja til en potentiel investering på en milliard i vor kommune. 20 % af denne investering dvs. rundt regnet 200 mio. skal tilbydes lokalområdets borgere og eventuelt alle borgere i Randers kommune til kostprisen. Dvs. rigtig mange for mulighed for at deltage på lige vilkår med de, der står for projektet.

Tænker man grønt og økonomisk, er det ren fornuft at sige ja til plangrundlag for flere og større vindmøller ved Overgaard.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Har Østjylland råd til at negligere cykling?
- Bygherrens afkast styrer lokalplanlægningen
- Budgetaftalens konsekvenser - ikke kun de positive
- Børnene glemmes bevidst i budgettet
- Forkerte prioriteringer
- Skal vi have planøkonomi, naturfredningsforening?
- Nej til havremælk på Cornflakes
- Bliver i morgen bedre end i går?
- Vi kan bevare en god velfærd
- En fars beretning fra det virkelige liv
- 10 millioner til et nyt Dronningborg Idrætscenter
- Skurken

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk