Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

Ingen fornuft i større og flere vindmøller ved Overgaard

Torsdag 7. juni 2018 kl: 19:23

Ingen fornuft i større og flere vindmøller ved Overgaard
Rikke Søndergaard Schneider, Udbyhøjvej 686, Havndal - landdistriktsordfører, Konservative i Randers.
LÆSERBREV Af Rikke Søndergaard Schneider, Udbyhøjvej 686, Havndal - landdistriktsordfører, Konservative i Randers.

Konservative stemmer på mandagens byrådsmøde nej til udvidelse af vindmølleområdet ved Overgaard.

Allerede nu står der 122 vindmøller i Randers Kommunes landdistrikter, og set i sammenligning med de omkringliggende kommuner er vi milevidt foran.

I stedet vil Konservative i Randers støtte op om den grønne udvikling og regeringens energiudspil, som skal udvide energiproduktionen ved at sætte flere store møller på havet.

Derved undgår vi at genere borgerne i landdistrikterne yderligere, og at sende en kæmperegning videre til skatteyderne og forbrugerne. Vi ser ingen fornuft i at skrotte vindmøller, der har mange års produktionstid tilbage, blot for at opstiller kan høste tilskudskroner endnu engang.

I konservative tænker vi både grønt og samfundsøkonomisk.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Prioriteringer, prioriteringer og atter prioriteringer
- Differentieret pension skal sikre en værdig alderdom
- Flygtningenedebatten igen og igen
- Skynd dig, men gør det langsomt
- Hjælp Mødrehjælpen!
- Medarbejderes brug af sociale medier
- Vi mangler en strammere konkurslovgivning
- Udsigten er blodrød
- Fuhrs politiske prioriteringer
- Cykelby eller bilisternes by?
- Hvad skal vi gøre for at forebygge skolevægring?
- Politik handler om prioriteringer

Kommentarer til artiklen:
Vindmølleprojektet ved Overgaard

Det er uforståeligt at Randers kommunes politikere og forvaltning gennemfører afstemning om Vindmølleprojektet ved Overgaard til trods for, at de er vidende om, at der i Ankestyrelsen pågår behandling af to klagesager om inhabilitet i forbindelse med afstemninger og udvalgsarbejde, vedr. Jens Nørager og Jens Peter Hansen.

Og påstå at Jens Peter Hansen og Danmarks Vindmølleforening ikke har særinteresse i projektet ved Overgaard er efter min mening direkte sandhedsfordrejende. 

JPH er ansat i Danmarks Vindmølleforening (DV) som økonomisk og politisk konsulent. 
Hans arbejdsopgaver er bl.a. at påvirke politikker og embedsfolk til at fremme opstilling af vindmøller på land. Altså ikke ’offshore’ møller. Med andre ord så er JPH lobbyist for landmøller og passer blot sit arbejde når han poster diverse argumenter for vindmølle på land. DV’s indtægter kommer fra fx vindmøllefirmaer. Der betaler et årligt kontingent afhængigt af antal møller og deres effekt. Den konkrete vindmølleentreprenør er qua deres størrelse også DV’s største betaler. Altså DV er ikke en normal interesseforening, eller kan regnes som objektive i enhver debat.   

JPH er én af flere konsulenter der er ansat i DV, hvor man købe bistand i vindmølleanliggenderne. For virksomheder, der betaler ’kontingent’ til DV er JPH’s timeløn for konsulentarbejde er 985,00 + moms. JPH’s honorar er lidt højere for virksomheder, der ikke er faste kunder hos DV. I dette konkrete tilfælde er JPH øjensynlig ved at sagsbehandle og fremme specifikt Overgaard projektet. Antageligvis som konsulent for projektet.
I december 2016 da JPH var medlem af Miljø og Teknik udvalget stillede han på vegne af vindmøllefirmaet, forslag om tilvejebringelse af plangrundlag for udskiftning af 8-9 år gamle møller på Overgaard. Problemet bestod i at møllerne 100% som forventet var løbet tør for tilskud. Efter at ejerne af møllerne havde modtaget mere end 120 MIO af el-forbrugere og skatteborgere. Præmisserne for beslutning af den nu eksisterende lokalplan var, at møllerne skulle producere strøm til samfundet i mindst 20 år. Forventelig flere. Derfor er det uforståeligt, hvis ansvarlige politikkere vil stemme for at ophæve den aftale, der blev indgået dengang. Hvis IKKE at tilskudsreglerne var blevet ændret i efteråret 2017, havde JPH’s forslag kostet skatteyderne 1,4 MIA i direkte tilskud. JPH stemte for sit forslag en 22. december 2016. Den 1. januar 2017 startede han officielt sit job hos DV. Med Venlig Hilsen

Brian Bugge
Under Bakken 41,
8970 Havndal
Brian Svend Bugge
Under Bakken 41, Sødring
8970 Havndal
11-06-2018 22:27:05

Vindmøller
Det ville da klæde Randers at arbejde mere i andre energiformer end Vindmøller. Bølge og Tidevands-energi, fortjener her i Danmark, at komme til produktion. Hvis et land som Danmark med al den vand omkring sig, ikke udnytter det, hvem skulle så. De står da ikke og overvinder det danske flag i den skønne frie natur, som Danmark er så kendt for. Men det gør vindmøllerne.
Danmark lever højt på udvikling, og vindmøller er ovre denne farce, men Bølge og tidevandsenergi står for døren, og lukker vi den ikke op, er der andre, der griber bolden. Vi skulle også gerne i fremtiden kunne synge: "Der er et yndigt land"

Søren Frydendahl Krab
Sydvejen 3, Gelstoft
Gram
07-06-2018 22:00:07


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk