Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

EU-kritisk lys på vandplanerne, tak!

Onsdag 6. juni 2018 kl: 11:00

EU-kritisk lys på vandplanerne, tak!
Flemming Fuglede Jørgensen, Trudslevvej 58, Løkken - formand for Bæredygtigt Landbrug.
LÆSERBREV Af Flemming Fuglede Jørgensen, Trudslevvej 58, Løkken - formand for Bæredygtigt Landbrug.

Vandområdeplaner risikerer på formålsløs vis at lægge store dele af dansk landbrug brak og vil koste såvel erhvervet som samfundet dyrt. Derfor har et samlet dansk landbrug – bl.a. organisationerne Bæredygtigt Landbrug samt Landbrug & Fødevarer – sagsøgt den danske stat. Den 22. august afgør Vestre Landsret, om sagen skal sendes videre til EU-Domstolen.

Ved de to dages retsmøder i landsretten forleden blev det lag efter lag afdækket, hvordan dansk landbrug i årevis er blevet reguleret på et forkert fundament.

Vi vidste i forvejen, at man i Danmark har undladt borgerinddragelse og lovpligtige konsekvensberegninger, men i retslokalerne i Viborg kom endnu flere afsløringer frem: Eksempelvis undlod staten i forbindelse med en høring i 2013 at oplyse om alle konsekvenserne for landbruget, selv om Københavns Universitet havde foretaget beregninger, der viste alvorlige konsekvenser for erhvervet.

Den danske implementering af EU’s regler strider ikke alene mod almindelig anstændighed men helt åbenlyst også mod EU’s regelsæt, der bl.a. kræver nødvendige konsekvensvurderinger. Derfor må vi nu have EU’s kritiske øjne til at vurdere den danske måde at gøre tingene på – og det kan da godt undre, at Kammeradvokaten (og dermed Miljø- og Fødevareministeriet) kæmper med næb og kløer for at undgå at få EU-Domstolens vurdering. Er det ikke i offentlige myndigheders interesse at få slået fast, om man implementerer korrekt?

Danske landmænd er uden tvivl de mest miljøbevidste i verden. Vi forlanger at blive bedømt ud fra målinger, ikke myter og skrøner – det er historisk, at et helt erhverv beder om at blive målt og kontrolleret!
Det nytter ikke at skyde gråspurve med kanoner.

Vi vil reguleres juridisk og fagligt korrekt og accepterer ikke krav om kvælstofreduktioner, når næringsstoffer ikke udgør noget miljøproblem i langt de fleste områder.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Saudi-Arabien skal udelukkes fra det gode selskab
- Har Østjylland råd til at negligere cykling?
- Bygherrens afkast styrer lokalplanlægningen
- Budgetaftalens konsekvenser - ikke kun de positive
- Børnene glemmes bevidst i budgettet
- Forkerte prioriteringer
- Skal vi have planøkonomi, naturfredningsforening?
- Nej til havremælk på Cornflakes
- Bliver i morgen bedre end i går?
- Vi kan bevare en god velfærd
- En fars beretning fra det virkelige liv
- 10 millioner til et nyt Dronningborg Idrætscenter

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk