Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

Byg som Randers’ store arkitekt gjorde

Fredag 1. juni 2018 kl: 09:00

Arkitekt Jensen Wærums bygninger i Randers er omdrejningspunktet i arkitektur-containeren. Foto: Fotomax, Randers Stadsarkiv
Arkitekt Jensen Wærums bygninger i Randers er omdrejningspunktet i arkitektur-containeren. Foto: Fotomax, Randers Stadsarkiv

Byg som Randers’ store arkitekt gjorde
Ida Elise Bryldt. Foto: Museum Østjylland
Den farverige arkitektur-container, der i disse uger står foran Kulturhuset, er rammen om sjov og aktiviteter om bygninger. I rækken af lørdags-oplevelser for hele familien, er det Museum Østjyllands tur til at byde på en oplevelse.

Her kan du lave din egen model af en ikonisk randersbygning og høre museumsarkitekten fortælle om arkitekt J. P. Jensen Wærum, der har tegnet en række historiske huse i byen.

Der er arkitekt Ida Elise Bryldt fra Museum Østjylland, som står klar til at hjælpe store og små med at stykke deres eget mini-vandtårn eller mini-Teknisk Skole sammen af karton.

De to bygninger blev for over 100 år siden tegnet af den produktive Randers-arkitekt J. P. Jensen Wærum, som Museum Østjylland åbner en udstilling om netop den 9. juni.

”Jensen Wærum har om nogen været med til at forme det gamle Randers. Han tegnede bygninger – tit store og pompøse – sat i røde mursten og dekoreret med masser af spir, friser, karnapper, gargoiler og andet godt, ” fortæller Ida Elise Bryldt.

* Lørdagens arkitektur-workshop er den sidste i rækken af lørdagsarrangementer i containeren.Workshop: Gammel arkitekt i ny container, lørdag den 9. juni 2018, kl. 10 – 13 i containeren uden for Kulturhuset Randers i Stemannsgade. Gratis adgang.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Trainman Blues vandt Danish Blues Challenge
- Mennesket Under Hatten
- Børn fik cirkus i dagplejehøjde
- Festfyrværkeriet er reddet
- Gratis deller til alle
- 1200 pensionister sang og morede sig
- Tobias og Gustav cyklede Randers Ugen i gang
- Familiedagen med gratis entré hitter
- Midaldrende mænd i lycra stod skarpt i Fjordløbet
- Festen startede med Årets Randersborger
- Åbent hus om at bygge bro mellem befolkningsgrupper
- Kunstmaler tilbage til rødderne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk