-
-Klik venligstKlik venligst

På tur mellem mursten og markante randershuse

Torsdag 31. maj 2018 kl: 09:00

På tur mellem mursten og markante randershuse
Her Voldbrohus i Blegdammen. Jensen Wærum tegnede den borglignende bygning i 1900. Foto: Randers Stadsarkiv
Tag med på byvandring og udstillingsomvisning på Museum Østjylland og tilbring et par timer i selskab med historierne om Randers’ måske mest betydningsfulde arkitekt og hans imponerende arkitektoniske eftermæle.

Kig op, kig ned. Randers er fuld af smukke, gamle bygninger, og mange af dem er tegnet af den flittige og dygtige Randers-arkitekt J. P. Jensen Wærum.

Der er hele to chancer for at komme med til arrangementet, nemlig den 15. og den 20. juni.

Arrangementet bringer gæsterne dels rundt i museets nyåbnede særudstilling Smukke, gamle Randers!, dels rundt i byen til nogle af Wærum Jensens ikoniske bygningsværker bygget i 1800- og 1900-tallet.
Beundret i 130 år.

Arkitekt J. P. Jensen Wærum er om nogen arkitekten bag de flotteste byggerier i det gamle Randers. Tænk blot på Handelsbanken på Rådhustorvet, Bryggeriet Thor, Vandtårnet på Hobrovej, Kulturhusets facade ud mod Østervold og det tidligere Sct. Josephs Hospital. Alle er de tegnet af Jensen Wærum. Bygninger, som i kraft af deres skønhed, gennemtænkte arkitektur og gode håndværksmæssige kvalitet, er blevet beundrede i næsten 130 år.

På den kombinerede byvandring og udstillingstur vil udstillingens tilrettelægger, arkivar Inger Lyngdrup Nørgård fra Randers Stadsarkiv, og arkivar Rikke Mønster Olesen fra samme vise rundt og fortælle.

Efter omvisningen i udstillingen går turen ud i virkeligheden for at se nærmere på Wærum Jensens smukke bygninger rundt om i Randers by. Her vil Inger Lyngdrup Nørgård og Rikke Mønster Olesen fortælle om udvalgte bygninger fra arkitektens hånd, zoome ind på fine detaljer og sammen med dagens gæster bare nyde den storslåede arkitektur.

* Byvandring og udstillingstur: Mursten og markante Randers-huse fredag den 15. juni 2018 kl. 10 – 12 og onsdag den 20. juni 2018 kl. 18 – 20.
Arrangementet begynder på Museum Østjylland, Kulturhuset i Randers. Billet 50 kroner. Billetter kan købes på museumoj.dk under ”Program”.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Ommersyssel er klar til forårsfest
- Aske Jacoby solo
- Koncert med irsk musik
- Blues og jazz i samarbejde
- Jennumparkens Børnekor modtager kulturpris
- Månedens kunstner i Middelgade
- Manisk komediemonster udfordrer publikum
- Vestlig hverdag i mellemøstligt skær
- Kom med til Grønland
- International country festival i Randers
- Anderledes oplevelser
- GAIA arver unikke kunstværker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk