-
Klik venligst-Klik venligst

Fra aktivitetsparat til jobparat

Torsdag 31. maj 2018 kl: 07:00

Fra aktivitetsparat til jobparat
Helle Nielsen, Sennelsgade 6, 8900 Randers - folketingskandidat, Enhedslisten Randers. Foto: John Hyldahl
LÆSERBREV Helle Nielsen, Sennelsgade 6, 8900 Randers - folketingskandidat, Enhedslisten Randers.

Ud af 20.700 aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere skal flere tusinde nu gøres jobparate. Det kommer til at betyde, at hvis kontanthjælpsmodtagerne ikke opfylder kravet om at skulle arbejde 225 timer pr. år, så mister de helt op til 1000 kr. om måneden.

Dette er helt klart en ny spare-øvelse udtænkt af regeringen. Mange af de aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere kan ikke bare gå ud og tage et fuldtidsjob, da de ud over manglende arbejde også har andre problematikker at slås med.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) mener, at de kan sluses ud på arbejdsmarkedet til småjobs, deltidsjob m.m. Mon ikke ministeren og regeringen godt ved, at disse jobs findes ikke, eller er de bare uvidende?

De nuværende jobparate kontanthjælpsmodtagere har svært ved at finde både fuldtidsjob og deltidsjob, så hvordan skal det lykkedes de aktivitetsparate, som slås med andre problematikker, at finde et job?

Vores arbejdsmarked er slet ikke gearet til at opsuge alle de kontanthjælpsmodtagere. Det siges, at danske virksomheder skriger på arbejdskraft. Ja, jobs til folk som kan yde 100 procent og helst lidt mere. Folk, som ikke kan præstere så meget, skaber ikke vækst og profit, derfor er de ikke interessante for virksomhederne.

Det, der sker med dette forslag, er, at endnu flere fattiggøres og får endnu sværere ved at finde en plads på arbejdsmarkedet. Sanktioner får ikke folk i arbejde, men det gør derimod tillid til mennesker.

Vores politikere udviser en kynisk og kold adfærd, når de med deres retorik, love og regler gør kontanthjælpsmodtagere og flygtninge/indvandrede til de mest uglesete borgere i dette land. Uglesete, fordi de koster samfundet penge og ikke deltager på lige fod sammen med de hårdtarbejdende og leverpostejssmørende danske lønmodtagere.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- DF 'Vil være oh så dansk', men agerer udansk
- Angreb på demokratiet
- SF siger nej til nedskæringer på specialundervisningsområdet
- Bedre trafiksikkerhed og sikre skoleveje i Kristrup
- Mere trafiksikkerhed for skolebørn
- Spørgsmål og aktindsigt koster
- Religionsfrihed? Næ, det har vi ikke
- Hverdagens helte på landevejen
- Langå er noget ved musikken
- Spørgsmålene står i kø som aldrig før
- Landsbyer forskønnes
- Flere hjemsendelser nu

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk