-
Klik venligstKlik venligst-

Randrusianerne cykler med børnene som aldrig før

Onsdag 30. maj 2018 kl: 06:15

Randersforældrene har kastet den praktiske kærlighed på ladcykler, anhængere og elcykler.
Randersforældrene har kastet den praktiske kærlighed på ladcykler, anhængere og elcykler.

Randrusianerne cykler med børnene som aldrig før
Hans Ørsted har travlt med at sælge ladcykler. Foto: John Hyldahl/RANDERSiDAG.dk
Ladcykler, anhængere og cykelstole er populære i cykelbyen Randers. Det seneste år er salget af elcykler med lad og anhængere steget markant. Derfor afholder Fri BikeShop i Randers temadage om emnet.

Elmotorer er de seneste år konstant blevet forbedret, og med den udvikling er kvaliteten af ladcykler steget kraftigt. Det har fået rigtig mange randrusianere til at løse en del af familiens transportbehov med eksempelvis en ladcykel, som for mange går i stedet for bil nummer to.

Cykelhandler Hans Ørsted, der er indehaver af Fri BikeShop, Kristrupvej 5 i Randers, har øget salget markant det seneste år, og for ham er der en åbenlys grund til, at ladcyklen er blevet populær:

"Elmotorernes teknologiske udvikling de seneste år har gjort det muligt at producere cykler, der er anvendelige til at transportere børn ved hjælp af enten lad eller anhænger," fortæller Hans Ørsted.

Sådan bliver turen sikker
Ifølge cykelhandleren er der en række gode sikkerhedsmæssige forholdsregler, som alle bør tage. For det første er det altid en god idé at have cykelhjelm på, men derudover skal cyklisten også være opmærksom på at komme helt ned i fart ved sving, da både ladcyklen og anhængeren risikerer at vælte, hvis farten er alt for høj.

"Sliddet er større på en stor cykel, og dermed stiger risikoen for alvorlige skader ved forkert vedligehold. Især skal man være meget opmærksom på de helt billige modeller, hvor bremsernes konstruktion er for dårlig. Generelt skal du vælge hydrauliske skivebremser, når du køber en cykel, der skal transportere flere personer," siger Hans Ørsted og fortsætter:

"Som altid er cykelhjelm en selvfølgelighed, men der bør også være en fempunktssele til alle på ladet eller i anhængeren. Det er i dag kun et fåtal af produkterne, der tilbyder en ordentlig fastspænding. Men blot fordi noget er lovligt, er det ikke ensbetydende med, at det ikke er farligt eller uhensigtsmæssigt".

Temadage
Fri BikeShop på Kristrupvej afholder løbende temadage om børn og transport hen over sommeren, hvor personalet rådgiver om ladcykler, cykelanhængere og sikker transport af børn.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Konfirmand modeshows
- Børn søges til modelopgaver
- Kage, kondomer og konkurrencer
- Bilka med fyrværkerishow
- Gratis koncert i mørke
- Loppesupermarked for børnefamilier åbner i Randers
- Lene fejrer butiksjubilæum med frisk facade
- Farmødre og andre jagtede lopper på Østervold
- Bilka Randers når madspildsmilepæl
- Bilka Randers fejrer de firbenede venner
- Wagner bliver til HOLM & CO
- Månedens butik

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk