-
Klik venligst-Klik venligst

Danmarks dygtigste frihåndsdrejere mødes på slottet

Tirsdag 29. maj 2018 kl: 06:35

Fra sidste års konkurrence. Der er gratis adgang til konkurrencen.
Fra sidste års konkurrence. Der er gratis adgang til konkurrencen.

Danmarks dygtigste frihåndsdrejere mødes på slottet
Fra sidste års konkurrence.
I sommeren 2017 tog Lars Kähler initiativ til at genoplive den tidligere tradition med at kåre årets dygtigste pottemager/keramiker. Nu er muligheden der for at kikke med.

Lars Kähler er 5. generation af den kendte pottemagerfamilie fra Næstved og har selv for år tilbage deltaget i lignende konkurrencer. Han har gennem årene uddannet mange nye talenter, og er i dag landets ældste udøvende pottemager.

”Vi oplevede sidste år en overvældende interesse for konkurrencen, så Pottemagerforeningen af 1894 og Fussingøgruppen, som jeg samarbejder med, var derfor heller ikke i tvivl om, at arrangementet skulle gentages i år”, fortæller Lars Kähler.

Han tilføjer, at han længe før konkur-rencen starter har modtaget tilmelding fra en række af landets dygtigste frihåndsdrejere, blandt andre den kvindelige nordiske mester og verdensmester, pottemager Bente Brosböl Hansen.

Konkurrencen
Mesterskabskonkurrencen 2.-3. juni bliver afviklet i den tidligere hestestald på Fussingø Slot. På konkurrencens første dag (lørdag) vil publikum i tiden kl. 10-17 kunne se deltagerne arbejde ved 5 ens drejeskiver med forskellig antal kilo ler for mænd og kvinder.

Deltagerne konkurrerer i 2 discipliner. I den tekniske konkurrence skal aktørerne i løbet af 20 minutter dreje den højeste cylinder med en diameter på minimum 15 cm. I 2. omgang går konkurrencen ud på at dreje det bredeste fad. Til den opgave er der også afsat 20 minutter. De fem deltagere hos henholdsvis mænd og kvinder, der opnår de fleste point deltager om søndagen i finalen.

I den æstetiske konkurrence, der også foregår om søndagen, skal deltagerne i løbet af 30 minutter fremstille 3 emner efter eget valg.

Der er kontante præmier til de tre bedste i den tekniske konkurrence og til vinderen af den æstetiske konkurrence. Publikum vil også kunne bedømme deltagerne i den æstetiske konkurrence og stemme på det produkt, de synes bedst om. Der vil også være præmie til publikums favorit.

Der er gratis adgang til konkurrencen.

* Deltagernes egne værker udstilles og sælges på slottet både lørdag og søndag. Udstillingen er åben kl. 10-17. Entre til slottet er 30 kr. Hver billet er et lod, som kan bruges i tombolaen med værker fra konkurrence deltagerne og andre af pottemagerforeningens medlemmer. Arr. Fussingø-gruppen.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Ommersyssel er klar til forårsfest
- Aske Jacoby solo
- Koncert med irsk musik
- Blues og jazz i samarbejde
- Jennumparkens Børnekor modtager kulturpris
- Månedens kunstner i Middelgade
- Manisk komediemonster udfordrer publikum
- Vestlig hverdag i mellemøstligt skær
- Kom med til Grønland
- International country festival i Randers
- Anderledes oplevelser
- GAIA arver unikke kunstværker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk