Klik venligst
Klik venligstKlik venligst-

Perfekt vejr til adoption

Lørdag 19. maj 2018 kl: 12:10

Lauge Koch ligger i havnen bag pladsen med mindeankeret. Foto: John Hyldahl
Lauge Koch ligger i havnen bag pladsen med mindeankeret. Foto: John Hyldahl

Perfekt vejr til adoption
Alt ved adoptionsskibet er stort, når man kommer tæt på. Foto: John Hyldahl
BILLEDGALLERI Marineforeningen, havnedirektøren, borgmester og kommunaldirektør samt flere fra kommunen var mødt op på havnekajen lørdag i Randers, hvor vi alle ventede spændt på Lauge Koch - Randers' nye adoptionsskib.

ETA 0845 stod der på programmet, og der - med solen i ryggen - dukkede en grå skygge op. Skibet voksede, efterhånden som det nærmede sig. Oppe ved rælingen stod civilister og vinkede, vi så byrådsmedlemmerne Frank Nørgaard (DF) og Karen Lagoni (S), som fortalte om en fantastisk tur de havde haft.

Som honoratiores var de blevet samlet op af en kæmperib ved Mellerup og sejlet ud til ”Lauge Koch” der stadig sejlede mod Randers. Bagklappen blev slået ned, og en redningsbåd blev i fuld fart sejlet op på rampen, så man kunne gå tørskoet ombord og gå 4 etager op, hvor udsigten iflg. Frank Nørgaard var uforlignelig.

Nu skulle skibet til kaj, og en matros stod klar med kastelinen. Den unge mand har nok dyrket for meget styrketræning, for da han havde kastet linen, råbte han 'PAS PÅ', men for sent. Et par af Randers Pigegardes piger var fanget som med en lasso - og morede sig. Nu var linen ny og ikke en gammel fedtet sag, så ingen tog skade. Gad vide om han forsøgte at indfange sin udkårne...

John Bjerre fangede linen og fik trukket en fortøjning på pullerten. Agter så vi havnedirektør John Morgen tage en fortøjning og lægge på en pullert, så kunne han jo også bestemme præcist, hvor skibet skulle ligge.

Landgangen blev sat med en kæmpewinch eller kran, og man kunne se på borgmester Torben Hansen (S) og følge, at den var stejl, og det var højt op, når nu de skulle op og have en omvisning. Men det var god motion for dem.

Senere forhalede hele selskabet over til mindeankeret på havnen, hvor skibschefen og borgmester Torben Hansen nedlagde en krans mens pigegarden spillede. Så gik turen via Østervold, Slotsgade, Brødregade, Middelgade og Torvegade til Rådhustorvet. Det var også god motion.


Åbent skib lørdag eftermiddag
* Kl. 13–15 er der åbent skib.

* Kl. 16-17 er der travaljedyst mellem Lauge Kochs besætning og den lokale roklub. Der sejles fra dronningekajen på Randers Havn.

Lauge Koch afløser korvetten Niels Juel, som Randers adopterede i 1980.

* Se BILLEDGALLERI - klik her.

Af John Hyldahl

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Frø pop up i Kulturhuset
- Lær at pode de gamle sorter
- 75 år med soroptimister i Randers
- Derfor gnistrer det på jernbanen i Randers
- Masser af mennesker, men færre stande på messen
- Narkosigtelser til to bilister
- Kristendemokraterne på messe med det gode liv
- Mød SF på Randers Messen
- Nordbybørn indviede Naturbussen
- Velfærdslisten vil redde Mødrehjælpen
- Intet kørekort = ingen bil
- Mød Michael Aastrup Jensen på Randers Messen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk