Klik venligst
Klik venligstKlik venligst-

Har vi fået en bedre folkeskole?

Torsdag 17. maj 2018 kl: 07:05

Har vi fået en bedre folkeskole?
Ole Gynther Heibøll Sørensen, Tjærbyvej 99, Randers NØ - medlem af Velfærdslistens styregruppe.
LÆSERBREV Af Ole Gynther Heibøll Sørensen, Tjærbyvej 99, Randers NØ - medlem af Velfærdslistens styregruppe.

Den nye skolestruktur skulle give en bedre folkeskole i Randers. Gjorde den så det? Næh, tværtimod, selv om der måske nok er delte meninger om dette.

Skolerne mangler stadig midler til kerneopgaven, nemlig at uddanne og klargøre vores børn til fremtiden. En fremtid der gerne skulle rumme muligheder og ikke begrænsninger.

Sidste nyt er så, at skolerne nu bl.a. går i gang med at hjemtage børn, der er i specialtilbud. Er det ikke en god ting? Jo, hvis begrundelsen er, at de pågældende børn er klar til at indgå i den lokale folkeskole, så er det jo dejligt. For så betyder det, at de pågældende børn har profiteret at deres ophold på de dygtige specialtilbud.

Men når man læser/hører om skoler, der hjemtager børn, uden at der følger ekstra resurcer med dem, og der samtidig skal dækkes underskud på skolerne ('sjovt' nok, da den nye skolestruktur jo skulle frigive midler til de tilbageværende skoler), så lugter det langt væk af, at spare- og effektiviseringsiveren er gået endnu længere over stregen end først antaget.

Jeg håber dog i min åbenlyse naivitet, at der ikke ligger økonomi bag disse hjemtagelser, men solide faglige begrundelser. Ellers grænser det til omsorgssvigt af disse børn og deres fremtidige klassekammerater.

Hvornår går det op for de partier, der påberåbte sig ansvarlighed og rettidig omhu, som derefter gik i gang med at gøre det endnu mere svært at drive en god og sund og i forvejen presset folkeskole, at de i stedet for at udvikle vores folkeskoler, er i gang med at afvikle dem? Er det virkelig det, man vil, altså på sigt at afvikle vores folkeskoler, da de jo er en meget stor og tung udgift?

Samtidig skal der bl.a. også ske personalereduktioner, da økonomien åbenbart igen er mere vigtig, end at der er nok undervisere og pædagoger.

Hvor mange børn skal nå at blive ofre for denne tåbelighed?

Hvornår går det op for de 'ansvarlige' politikere, at folkeskolen ikke er en produktionsvirksomhed, og derfor heller ikke skal drives som en sådan?

Hvornår går det op for de 'ansvarlige' politikere, at vores børn er vores
fremtid? Jo mere de sparer på vores børn, jo mere ilde stedte er vi i fremtiden. Det er de børn, som skal opretholde vores velfærdssamfund. Skylder vi ikke både dem og os, at de har optimale forhold.

Jamen, hvor skal pengene komme fra? Man kunne evt. sløjfe tilskuddet pr. elev til privatskolerne. Kæmpe ramaskrig. I Finland har man dog med succes gjort noget lignende vedr. privatskoler. Og det har haft positive konsekvenser. Dette ville ikke kun give folkeskolerne en bedre økonomi, da privatskole-udgifterne så ikke mere skal betales af det kommunale system, men vil b.la også gavne mangfoldigheden i folkeskolen.

Ender vi ikke ellers med et A-hold og et B-hold?

Et A-hold hvor forældrene har råd til at give deres børn de rette muligheder og derfor et godt og sundt grundlag til senere i livet. Og så et B-hold, hvor forældrene ikke har råd. Et B-hold, hvor mange dygtige lærere og pædagoger forsvinder fra, og hvor man kan frygte at der kun vil være enkelte dygtige ildsjæle tilbage til at undervise, da de fleste jo helst vil have mulighed for at udnytte og bruge deres faglighed under de bedst mulige forudsætninger.

Man kunne også sætte skatten op - lige så stort ramaskrig.

Men et er sikkert: Hvis vi vil have, at vores børn får den bedst mulige start i livet, så nytter det ikke at skære i økonomien eller blive ved med at gøre det svært at drive en god og fornuftig folkeskole. Og for hver dag der går, som det er nu, så er der elever, der tabes på gulvet. Så I har travlt.

Kære 'ansvarlige' politikere, vil I ikke nok snart få øjnene op for virkeligheden. Kig for en stund væk fra regneark, luk ørene for såkaldte rationaliserings- og effektiviserings-eksperter/embedsfolk og lyt til jeres egen sunde fornuft. Og hvis jeres egen sunde fornuft er forsvundet lidt i politiske studehandler og andet skidt og ras, så lyt til borgerne, lyt til pædagogerne og lyt til underviserne. De ved hvad der skal til.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Medarbejderes brug af sociale medier
- Vi mangler en strammere konkurslovgivning
- Udsigten er blodrød
- Fuhrs politiske prioriteringer
- Cykelby eller bilisternes by?
- Hvad skal vi gøre for at forebygge skolevægring?
- Politik handler om prioriteringer
- Forsøg eller eksperiment?
- En fri Gudenå leverer fisk hvis den får lov
- 'Hun har jo ikke noget tøj på'
- Vorup FB ser lyst på fremtiden
- Åbne veje i Vorup

Kommentarer til artiklen:
Privat skole
Hvorfor skal det gå ud over privat skolerne at kommunen ikke kan drive en en skole. Jeg var selv tvunget til at flytte mit barn på privat skole, ikke fordi jeg havde råd men fordi jeg ikke ville udsætte ham for det kommunale eksperiment. Jeg må så droppe sommerferien og holde den hjemme, for at have råd til privatskole, men det er et valg jeg har taget. Når man tænker på det kaos der har været på f.eks Vestervang og stadig er, og at der stadig bare er et jordhule i stedet for en legeplads, tænker man om det måske var smart at lave kommunens største folkeskole, vel næsten største arbejdsplads samt største byggeplads, vedtaget af politikerne i Byrådet hvor efter de gemte sig og en person stå for det hele uden nogen form hjælp, tænker der f.eka havde været nogle på kommunen der vidste mere om byggeri end en skole inspektør. Anders Buhl stod få uger efter reformen og beklagede man ikke kunne sælge boligerne på landet, at en af arkitekterne bag forliget ikke en gang kan lægge 2 og 2 sammen og se sammenhæng mellem skole og bolig salg er meget sigende.
Niels Larsen
Hobrovej
Randers nv
28-05-2018 22:17:27

Enig
Flot skriv ole. Jeg kan kun være enig med dig.
De "ansvarlige" politikere skylder vælgere og ikke mindst forældrene en forklaring.
Det er for pinligt med den larmende tavshed.
Michael Povlsen
Mandøvej 2
8585 Glesborg
17-05-2018 09:00:20


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk