Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Trafikminsterens opfattelse af rigtigt og forkert

Mandag 14. maj 2018 kl: 12:47

Trafikminsterens opfattelse af rigtigt og forkert
Flemming Østergaard, Pilevænget 14, Fårup.
LÆSERBREV Af Flemming Østergaard, Pilevænget 14, Fårup.

I Jyllands-Posten (JP) 12.5.18 fremfører trafikminister Ole Birk Olsen (OBO), at investeringer i velfærd ikke er ”rigtige investeringer” men er forbrug. Mage til sludder og vås skal man lede længe efter.

Må jeg minde OBO om, at der er markant evidens for, at sociale investeringer betaler sig selv mange gange, ikke bare økonomisk men først og fremmest også menneskeligt. Og hvis noget kan betegnes som rigtige investeringer, så er det i den grad, når der er tale om sociale investeringer. Når fx den enkelte udsatte familie er udfordret af misbrugsproblemer, psykisk sygdom, arbejdsløshed ect. og hvor forældrerollen er udfordret.

I en sådan situation er det en fantastik rigtig investering, når en kommune tilbyder en helhedsorienteret indsats til familien i form af fx en mentor støtte, så der bliver taget hånd om familiens udfordringer, så familien igen kommer på fode. Samtidig kan en anbringelse af børn udenfor hjemmet måske derved undgås.

En sådan social investering har ret så mange vindere, og er til stor gavn først og fremmest for den enkelte familie, men også for den enkelte kommune, skolen dagsinstituationen m.fl.

Hvis også OBO kunne se det som en rigtig investering, så kunne det være, at hele samfundet derved kunne spare rigtig mange penge, der så igen fx kunne bruges til motorvejsstøjdæmning overfor de mange støjplagede borgere - bl.a. i Randers - som bor op ad motorveje.

Jeg vil opfordre OBO til at støjdæmpe de områder, hvor støjen overskrider 85 decibel, og samtidig vil jeg opfordre OBO og hans regering samt Folketinget til at sikre, at hver gang, der bygges eller udvides en motorvej, så skal støjdæmpning indgå som en naturlig del af byggeriet.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Vi mangler en strammere konkurslovgivning
- Udsigten er blodrød
- Fuhrs politiske prioriteringer
- Cykelby eller bilisternes by?
- Hvad skal vi gøre for at forebygge skolevægring?
- Politik handler om prioriteringer
- Forsøg eller eksperiment?
- En fri Gudenå leverer fisk hvis den får lov
- 'Hun har jo ikke noget tøj på'
- Vorup FB ser lyst på fremtiden
- Åbne veje i Vorup
- Kriminelle udlændinge skal udvises

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk