Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Randers adopterer marinens nye skib

Mandag 14. maj 2018 kl: 10:34

Skibet Lauge Koch er opkaldt efter den danske polarforsker af sammen navn.
Skibet Lauge Koch er opkaldt efter den danske polarforsker af sammen navn.

Randers adopterer marinens nye skib
Danmarks nye marinefartøj, Lauge Koch, der er spækket med moderne teknologi for at gøre tjeneste i Nordatlanten, besøger Randers 19.-20. maj. Samtidig bliver Lauge Koch kommunens officielle adoptionsskib.

Skibet Lauge Koch er opkaldt efter den danske polarforsker af sammen navn, og det er langt fra en tilfældighed. Inspektionsfartøjet gør primært tjeneste i Nordatlanten - omkring Færøerne og Grønland.

Langt hovedparten af Søværnets skibe er adopteret af danske kommuner. Det er en tradition gennem årtier for at knytte bånd og forståelse mellem livet på land og på søen. Randers har ikke haft et adoptionsskib siden 2009, hvor korvetten Niels Juel blev taget ud af tjeneste. Som adoptionsskib anløb Niels Juel flere gange Randers. Fremover kan borgere og gæster i kommunen glæde sig til at få besøg af Søværnets indtil dato mest moderne og fascinerende fartøj. Det blev søsat i december 2017.

"Efter en vellykket testsejlads i det klima, skibet er bygget til, ser vi frem til at anløbe Randers. Herefter går turen tilbage til Nordatlanten, hvor besætningen og skibet for alvor skal i gang med arbejdet," siger kaptajnløjtnant og næstkommanderende, Trygve R. A. Erthmann.

Inspektionsfartøjet løser blandt andet opgaver som fiskeriinspektion, isbryder og søredning.

Derudover assisterer besætningen Søopmålingstjenesten med udarbejdelse af nye sømålinger, for at man kan få et mere præcist billede af havbundsforholdende ved Grønland end man har i dag.

"Teknisk er der sket en gevaldig udvikling, og der ligger fortsat en stor opgave med at opmåle de enorme farvande ved Grønland. En af vores vigtige opgaver er derfor at assistere med kortlægningen".

Lauge Koch har et helikopterdæk og kan både modtage samt tanke en helikopter om bord. Samtidig har skibet en moderne computerstyret kanon og der kan monteres både torpedoer og luftforsvarsmissiler.

Borgmester i Randers Kommune, Torben Hansen, skriver i forbindelse med besøget under på det officielle adoptionsbevis og overrækker en mindeplade fra Randers, som vil blive hængt op ombord på skibet.

"Jeg er særlig glad for, at det netop er Lauge Koch, der bliver vores nye adoptionsskib. Det varetager sammen med besætningen en vigtig opgave, som vi nu her i Randers kan være med til at gøre mere kendt i offentligheden," siger Torben Hansen.

Lauge Koch vil besøge Randers så ofte, som det er muligt. Der vil dog som minimum gå tre år i mellem besøgene. Resten af tiden operer skibet i Nordatlanten.

* Lørdag 19. maj og søndag 20. maj bliver det muligt at komme ombord på det højteknologiske skib i Randers. Indsejling til Randers Fjord sker lørdag den 19. maj omkring kl. 6. Kl. 07.00 er skibet ved Udbyhøj- og Mellerup. Kl. 9 ankommer skibet til Randers Havn. Der vil være Åbent skib for alle interesserede samme dag fra kl. 13-15. Søndag den 20. maj er der også Åbent Skib fra kl. 10-12. En time senere sejler Lauge Koch fra Randers.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Frø pop up i Kulturhuset
- Lær at pode de gamle sorter
- 75 år med soroptimister i Randers
- Derfor gnistrer det på jernbanen i Randers
- Masser af mennesker, men færre stande på messen
- Narkosigtelser til to bilister
- Kristendemokraterne på messe med det gode liv
- Mød SF på Randers Messen
- Nordbybørn indviede Naturbussen
- Velfærdslisten vil redde Mødrehjælpen
- Intet kørekort = ingen bil
- Mød Michael Aastrup Jensen på Randers Messen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk