Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

Ordene ghetto og parallelsamfund

Mandag 14. maj 2018 kl: 09:43

Ordene ghetto og parallelsamfund
Knud Precht, R. Hougårds Vej 12.b, 8960 Randers SØ.
LÆSERBREV Af Knud Precht, R. Hougårds Vej 12.b, 8960 Randers SØ.

Ordet ghetto stammer fra Venedig, hvor de kristne i 1516 samlede jøderne i et område, de kaldte ”Campo Ghetto”, her opførtes en mur med porte, der blev låst om natten.

I Danmark blev ordet Ghetto anvendt, fra 1880 til begyndelsen af 1. verdenskrig, hvor det centrale København, der var stærkt domineret af jøder, indvandret fra Østeuropa.

Senere nazisternes forfølgelse af jøderne under 2. verdenskrig, i Danmark og det øvrige Europa. Her oprettede man ghettoen i Warszawa, hvor der var interneret 450.000 jøder, der alle døde, enten af sygdom, sult, eller i dødslejre.

I sin nytårstale 2004 brugte statsminister Anders Fogh Rasmussen, ordet ghetto, med baggrund i problemer i større almene boligområder. Efterfølgende nedsatte regeringen et såkaldt ghettoudvalg slet sløret kaldet Programstyrelsen.

I statsminister Lars Løkke Rasmussens åbningstale i Folketinget 2010, blev ordet og emnet igen taget op og regeringen lancerede en ghettostrategi. Der blev indført en ghettodefinition i ”Lov om almene boliger”. Integrations-, Udlændige- og Boligministeriet udsendte efterfølgende en liste over danske ghettoområder.

Dagligt i den danske presse ser og hører man ordet ghetto og de talrige tiltag fra regeringens side, som næsten alle partier, mere eller mindre støtter. Det er efterhånden almindeligt, at angribe fremmede nationaliteter og ikke mindst deres religion. Godt pakket ind med anvendelse af ord som f.eks. ”ikke af vestlig herkomst” og ”tilhørende parallelsamfund”, men reelt rettet mod muslimer.

Som bekendt har man religionsfrihed i Danmark, hvilket også omfatter muslimer, islam er et anerkendt trossamfund i Danmark, som alle burde respektere, også politikere. Tidligere var det jøder man gik efter, nu er det muslimer.

Det seneste angreb fra Folketingets side, er et forbud mod at flytte til de, såkaldte, ghettoområder, hvis man er på henholdsvis kontanthjælp, uddannelseshjælp og integrationsydelse. Men regeringen siger jo klart, at den politiske aftale er et opgør med parallelsamfund. Og det betyder på godt dansk, et angreb på muslimer. Det er hele tiden ”dem og os”.

Den politiske debat beskæftiger sig ikke meget med de overordnede politikker, men forfalder til dagsordener fyldt med slagordene ”Ghetto og parallelsamfund”. Det er udansk og uværdigt.

Samme tema vil uden tvivl også præge den kommende valgkamp, senest om et år. Jeg håber vælgerne gennemskuer den falske melodi.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Vi mangler en strammere konkurslovgivning
- Udsigten er blodrød
- Fuhrs politiske prioriteringer
- Cykelby eller bilisternes by?
- Hvad skal vi gøre for at forebygge skolevægring?
- Politik handler om prioriteringer
- Forsøg eller eksperiment?
- En fri Gudenå leverer fisk hvis den får lov
- 'Hun har jo ikke noget tøj på'
- Vorup FB ser lyst på fremtiden
- Åbne veje i Vorup
- Kriminelle udlændinge skal udvises

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk