Klik venligst
Klik venligstKlik venligst-

Museet er spækket med ferieoplevelser

Mandag 14. maj 2018 kl: 08:00

Museet er spækket med ferieoplevelser
Kollektivist-udstillingen Det Flyvende Hjerte er et af mange kulturelle tilbud, du kan opleve på Museum Østjylland i sommer. Foto: Trine Ørgaard
Smuk arkitektur og ikoniske bygninger, kollektivist-liv og museums-sommer for fuld skrue er nogle af de mange fristelser i det nye museumsprogram fra Museum Østjylland.

De kommende fire sommermåneder byder på en række oplevelser for hele familien på Museum Østjylland i Randers, Grenaa og Ebeltoft.

Der diskes alle steder op med et varieret udbud af kulturelle godbidder, som for langt de flestes vedkommende er ganske gratis, lover Museum Østjylland.

Festival om livet ved Randers Fjord
I hele maj sætter Randers spot på ”Livet ved Randers Fjord” med en lang række arrangementer i hele byen og omegn. Museet disker op med stort og småt om oldtiden for de nysgerrige, de legesyge, de videbegærlige og alle andre. Tag blandt andet til oldtidsmarked for hele familien og lav amuletter, spil med knogler og meget mere.

Eller nyd tre korte men gode fortællinger om bondestenalderens dødekult, sjældne fund fra bronzealderen og vikingernes gravplads ved Langvang.

Sommersjov for børn
På Museum Østjylland i Randers, Grenaa og Ebeltoft er der igennem hele sommeren børneaktiviteter i museets faste udstillinger. Desuden er der på udvalgte dage særlige arrangementer for børn og deres voksne, f.eks. Mindcraft din by i Randers, kreative aktiviteter i værkstederne på Håndværksmuseet og oldtiden for de mindste og allermindste (fra 0 til 6 år). Der er også børnelege, snitteværksted og andre kreative aktiviteter i museumsgården i Grenaa.

I Ebeltoft har Farvergården, Det gamle Rådhus og Siamesisk Samling sommeren igennem masser af oplevelser for børn og voksne. Oplev blandt andet skiftende arbejdede værksteder i Farvergården, smag sommermad over bål og tegn dig til en fin præmie fra museumsbutikken.

Tre særlige udstillinger
I Grenaa er der kollektivistliv fra 1970’erne over hele linjen! Særudstillingen Det Flyvende Hjerte er en charmerende rejse tilbage til tiden med idealistiske kollektivister, som indtog mange af de små gårde rundt om på Djursland. Oplev historierne om selvforsyning, fællesskab og drømmen om et anderledes liv. Flere gange i løbet af sommeren fortæller tidligere kollektivister om deres liv i kollektiverne dengang.

I Kulturhuset i Randers stiller museet skarpt på den nok væsentligste arkitekt i byen: Arkitekt J. P. Jensen Wærum, som har tegnet en lang række af byens markante bygninger som Bryggeriet Thor, det nuværende koncertsted Ridehuset og Vandtårnet på Hobrovej. Særudstillingen Smukke, gamle Randers! rummer blandt andet originaltegninger fra Jensen Wærums hånd af ikoniske bygninger og gamle fotos af livet i og omkring bygningerne.

I Ebeltoft er der igen særudstillingen Sommerliv på tapetet. Her kan du se den charmerede fortælling om mere end 100 års turisme i feriebyen Ebeltoft.

* Tjek Museum Østjyllands hjemmeside - klik her.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Kig nærmere på tørklædemode og ligestilling
- Tre fortællinger om Randers
- Tid til Korby Randers
- Huss en tur i Turbinen
- Kulturhuset fester og hylder fællesskabet
- Filmfestival rammer Randers
- Ny sæson med cykelsmeden og kunsthistorikeren
- Græd ikke over spildt maling
- Da blodet flød i Kolind Sund
- Thørholm på Cafe von Hatten
- HP Lange & Band live
- Mimbo Jimbo laver kunst i Kulturhuset

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk