Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

'Godt to års beslutninger ugyldige'

Mandag 14. maj 2018 kl: 05:46

'Godt to års beslutninger ugyldige'
Byrådsmedlemmerne Bjarne Overmark og Kasper Fuhr Christensen vender igen omkonstitueringen.
Overmark og Fuhr: De beslutninger, der er blevet truffet af udvalgene i perioden fra omkonstitueringen 22. juni 2015 til og med 31. december 2017, gælder som udgangspunkt ikke.

Derfor har byrådsmedlemmerne Bjarne Overmark, Beboerlisten, og Kasper Fuhr Christensen, Velfærdslisten, rettet henvendelse til såvel borgmester Torben Hansen (S) samt kommunens direktion. I henvendelsen står der:

Den 5. april 2018 gav Randers Byret Daniel Madié og undertegnede medhold i, at den ændring af styrelsesvedtægen, hvis formål var at udløse den omkonstituering, der gjorde, at Madié og undertegnede kunne afsættes som udvalgsformænd, var ugyldig.

Dommen af 5. april 2018 slår følgende fast: “Kommunalbestyrelsens beslutning af 22. juni 2015 om ændring i Randers Kommunes styrelsesvedtægt i funktionsperioden 2014-2017 er ugyldig.”

Når en beslutning er ugyldig, betyder det, at den ikke får retsvirkning efter sit indhold. Eller sagt mere mundret: En ugyldig afgørelse gælder ikke.

Beslutningen af 22. juni 2015 førte til, at alle de stående udvalg og økonomiudvalget blev nedsat på ny. Sidstnævnte må derfor også betragtes som ugyldigt.

Følgen heraf må være, at de udvalg, der blev nedsat på byrådsmødet den 22. juni 2015, ikke har haft kompetence efter kommunestyrelsesloven. Alle beslutninger truffet af udvalgene i perioden fra den ugyldige beslutning af 22. juni 2015 til og med 31. december 2017 må derfor være behæftet med kompetencemangel.

En beslutning, der er truffet af en inkompetent myndighed, er som hovedregel ugyldig. Eller sagt på jysk: De beslutninger, der er blevet truffet af udvalgene i perioden fra omkonstitueringen den 22. juni 2015 til og med den 31. december 2017, gælder som udgangspunkt ikke.

Syv spørgsmål
I lyset af ovenstående bedes forvaltningen svare på følgende spørgsmål:

1. Er forvaltningen enig i, at de stående udvalg samt økonomiudvalget ikke har haft kompentence efter kommunestyrelsesloven i perioden fra den ugyldige beslutning af 22. juni 2015 til og med 31. december 2017?

2. Er forvaltningen enig i, at de beslutninger, der er truffet af udvalgene i ovennævnte periode, som udgangspunkt er ugyldige som følge af kompetencemangel?

3. Hvilke konsekvenser har det, hvis udvalgenes beslutninger er ugyldige?

4. Er forvaltningen enig i, at en række byrådsmedlemmer har fået et formandsvederlag for perioden fra den ugyldige beslutning af 22. juni 2015 til og med 31. december 2017, de ikke var berettigede til? Og hvad er i så fald konsekvensen?

5. Er forvaltningen enig i, at en række byrådsmedlemmer har fået et udvalgsvederlag for perioden fra den ugyldige beslutning af 22. juni 2015 til og med 31. december 2017, de ikke var berettigede til? Og hvad er i så fald konsekvensen?

6. Hvad finder forvaltningen, at dommen i øvrigt giver anledning til af handlinger, beslutninger m.m.?

7. Kan nogen politikere eller embedsmænd, fx daværende kommunaldirektør Hans Nikolaisen (konsulent hos konsulentfirmaet Muusmann) eller daværende byrådssekretær Frederik Gammelgaard (cand.jur. og direktør for Skanderborg Kommune), ifalde erstatningsansvar for de tab, de har påført Randers Kommune i forbindelse med denne sag?

Overmark og Fuhr beder om at få svar på spørgsmålene ved byrådsmødet 11. juni 2018.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Tre biler i harmonikasammenstød
- Burlund går efter Bruxelles
- Forældrene er mere tilfredse med folkeskolen
- Fodboldfans sigtet
- Frø pop up i Kulturhuset
- Lær at pode de gamle sorter
- 75 år med soroptimister i Randers
- Derfor gnistrer det på jernbanen i Randers
- Masser af mennesker, men færre stande på messen
- Narkosigtelser til to bilister
- Kristendemokraterne på messe med det gode liv
- Mød SF på Randers Messen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk