Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

Mere hjælp til pårørende

Lørdag 12. maj 2018 kl: 09:22

Mere hjælp til pårørende
Lær at tackle hverdagen som pårørende.
Som pårørende kan det være svært at huske at passe på sig selv, fordi al tid og energi går til at tage sig af den syge. Satspuljemidler sikrer dem et kursus 'Lær at tackle hverdagen som pårørende'.

Randers Kommune søger nu frivillige med erfaring som pårørende til langvarigt syge, der kunne tænke sig at være instruktører på kurserne.

En dansk undersøgelse fra 2015 viser, at næsten hver anden føler sig deprimeret, mens en ud af tre føler sig stresset.

"Pårørende til mennesker med langvarig sygdom skal overkomme utrolig mange opgaver, samtidig med at de skal håndtere de svære følelser som opstår, når hverdagen er forandret på grund af den kæres sygdom. Med det nye tilbud kan vi bidrage til, at pårørende får hjælp til at passe på sig selv og få en god hverdag på trods af sygdom," siger Christina Breddam, sundhedschef i Randers Kommune.

Undervisningen i kurset varetages af mennesker, der selv har erfaring med at være pårørende. Derfor søger Randers Kommune nu frivillige, der kunne tænke sig at blive uddannet til at lede kurserne. Hvis man er interesseret, kan man kontakte koordinator for Lær at takle-kurserne i Randers Kommune, Ulla Skov Aldahl på tlf. 2490 5832 eller mail Ulla.Skov.Aldahl@randers.dk.

Randers Kommune udbyder en bred vifte af tilbud under overskriften "Lær at takle", hvor deltagerne bliver undervist i forskellige mestringsstrategier i svære livssituationer som en hverdag med angst og depression eller et liv med kroniske smerter.

"På kurset får deltagerne blandt andet konkrete redskaber til at passe på sig selv, bede om hjælp og bevare sociale relationer. De fleste har også stor gavn af at møde andre pårørende, der forstår deres udfordringer og problemer," fortæller Ulla Skov Aldahl, koordinator for Lær at tackle-kurserne i Randers.

Lær at tackle hverdagen som pårørende er målrettet voksne pårørende til mennesker med langvarig sygdom eller funktionsnedsættelse. Det kan være ens partner, forældre, søskende eller nære venner, der er ramt af sygdom som for eksempel depression, hjerneskade, KOL eller demens. Hvert kursus består af 7 moduler á 2,5 time.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Handicap Centret Kronjyllands festival hittede
- Kvinde sigtet for bedrageri på Den Blå Avis
- Randers Ugen slutter uden fyrværkeri
- Mølbæk: Regeringen lægger gift ud for foreningslivet
- Nu indvies nyt fritidsområde i nordbyen
- Randers får ny lysbro
- Brand i bigballer kan være påsat
- Bilka tømmer bagagerummet
- Øget sikkerhed i Storegade
- To fodboldfans anholdt
- Brætspil hos Selvhjælp Randers
- Masser af sprog på Nørrevangsskolen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord