-
-Klik venligstKlik venligst

Kunst fra øverste hylde

Lørdag 12. maj 2018 kl: 09:06

Kunst fra øverste hylde
Vilhelm Hammershøi. Foto: Anders Sune Berg.
To af landets fineste samlinger af dansk kunst mødes, når Randers Kunstmuseum får besøg af udstillingen Hammershøi og dansk kunst.

Ordrupgaard 100 år med 32 absolutte hovedværker fra Ordrupgaards danske samling. På udstillingen præsenteres værkerne i dialog med malerier fra Randers Kunstmuseums samling. Samlet bliver udstillingen en præsentation af nogle af de bedste værker i dansk billedkunst 1840-1920 overhovedet.

Udstillingen ”Hammershøi og dansk kunst. Ordrupgaard 100 år” viser smukke nedslag i Ordrupgaards og Randers Kunstmuseums danske samlinger fra guldalderen og frem til Hammershøi på tærsklen til modernismen og et nyt billedsprog.

Udstillingen viser ikke alene dialogen mellem to samlinger, men også et stykke kunsthistorie, som viser en fantastisk billedlig udvikling over 80 år. Fra J.Th. Lundbyes (1818-1848) romantiske guldaldernatur med klare farver og dybe motiver, til Theodor Philipsens (1840-1920) danske impressionisme med sanseligt lys. Den specifikke udenlandske indflydelse, som ses i Fynboernes farverige landskaber og L.A. Rings nedtonede og dystre realisme.

Udstillingen kulminerer med Hammershøis tomme og tyste stuer – de smukke og melankolske universer, som har gjort ham til Danmarks måske mest kendte maler i udlandet.

Ordrupgaards samling kan i 2018 fejre 100 års fødselsdag. Randers Kunstmuseum er grundlagt i 1887, men den 29. august 1893 kunne museet for første gang åbne dørene for publikum. Dialogudstillingen er således også led i markeringen af museets 125-års jubilæum.

* Randers Kunstmuseum fra den 19. maj til den 9. september 2018.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Koncert med irsk musik
- Blues og jazz i samarbejde
- Jennumparkens Børnekor modtager kulturpris
- Månedens kunstner i Middelgade
- Manisk komediemonster udfordrer publikum
- Vestlig hverdag i mellemøstligt skær
- Kom med til Grønland
- International country festival i Randers
- Anderledes oplevelser
- GAIA arver unikke kunstværker
- Pyrus varmede midtbyen op
- Vidste du...

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk