Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

Finderiet på vej med nyt på hylderne

Lørdag 12. maj 2018 kl: 07:00

Mitten Ferrar, leder af Finderiet: Alle er velkomne til vores fødselsdagsfest.
Mitten Ferrar, leder af Finderiet: Alle er velkomne til vores fødselsdagsfest.

Finderiet på vej med nyt på hylderne
Et år er gået siden, at den socialøkonomiske genbrugsbutik Finderiet på Grenåvej i Randers slog dørene op for første gang.
Et år er gået siden, at den socialøkonomiske genbrugsbutik Finderiet på Grenåvej i Randers slog dørene op for første gang. Finderiet overtog salg af brugte effekter efter Y's Mens Club, som drev 'Genbrugen'.

Finderiet åbnede 26. maj 2017.

”Vi har valgt at koncentrere os udelukkende om genbrug til at begynde med, og det har været en rigtig beslutning, kan vi se – blandt andet i kraft af en positiv stigning i omsætningen,” lyder det fra daglig leder og designer Mitten Ferrar, der vurderer, at butikken på sigt kan få andet og mere på hylderne.

22 medarbejdere, fordelt på flexjobbere og personer i skånejob samt fire til fem STU-elever sørger dagligt for, at der er gode ting at finde i Finderiet. Hver uge er der et nyt tema, som kan inspirere og give idéer til indretning og fornyelse i hjemmet. Desuden udskiftes alt i butikken cirka hver femte uge:

”Det er vores kunder glade for,” siger Mitten Ferrar og vurderer, at dette også er årsag til, at genbrugsbutikken allerede har flere stamkunder.

Friskbrygget kaffe og nyt at komme efter hver uge
”Dynamikken i forretningen gør, at der altid er noget nyt at se på, dertil kommer vores café, hvor man kan sidde og spise medbragt mad og nyde en kop friskbrygget kaffe – helt gratis,” siger hun og tilføjer, at der i huset altid tænkes i nye projekter. Det næste bliver et udendørs byggemarked i Finderiets gård med masser af gode genbrugsbyggematerialer.

Udover drift af genbrugsbutikken står Finderiet for at tømme dødsboer for Randers Kommune. Håndtering af tekstiler fra Affaldskontoret i Randers Kommune varetages ligeledes og Finderiet arbejder pt. på at finde nye måder at bruge de kasserede tekstiler på.

Godt for meget
"Masser af tv-programmer om genbrug, auktioner og loppefund har givet medvind til genbrugsbutikkerne. Genbrug er noget de fleste kan nikke ja til – det er bæredygtigt både i forhold til miljø og økonomi, og når du samtidig vælger at handle i Finderiet, sikrer du gode arbejdspladser for folk på kanten af arbejdsmarkedet, men udover det er det vigtigt, at man kan gøre et godt køb og får en god oplevelse," siger Mitten Ferrar, der har mange års erfaring med anvendelse af genbrugsmaterialer igennem, blandt andet i indretning af biblioteker, læringsmiljøer, institutioner, skoler m.fl.

* Finderiet inviterer til fødselsdagsfest den 26. maj 2018 fra kl. 10 til 14, hvor der er halv pris på alt i butikken og afholdelse af auktion kl. 11.
Finderiets 1-års fødselsdag 26. maj 2018.

Program
Kl. 10.00: Velkomst med kaffe og kage
Kl. 11.00: Caféstemning – salg af grillpølser, øl og sodavand i gården
kl. 11.00: Auktionen begynder - byd på hele flyttekasser af genbrugsguld, Kasserne står åbne, man må gerne kigge, men ikke røre inden budrunden - alle kasser starter ved 50 kr.
Kl. 12.00: Musik i gården med Rose og Vennerne
Kl. 14.00: Finderiet lukker

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Konfirmand modeshows
- Børn søges til modelopgaver
- Kage, kondomer og konkurrencer
- Bilka med fyrværkerishow
- Gratis koncert i mørke
- Loppesupermarked for børnefamilier åbner i Randers
- Lene fejrer butiksjubilæum med frisk facade
- Farmødre og andre jagtede lopper på Østervold
- Bilka Randers når madspildsmilepæl
- Bilka Randers fejrer de firbenede venner
- Wagner bliver til HOLM & CO
- Månedens butik

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk