-
Klik venligst-Klik venligst

Ny Carlsbergfondet skaber glæde på Randers Kunstmuseum

Onsdag 9. maj 2018 kl: 13:41

Freskomaleri, pudset honeycomb i messingramme. Foto: Lars Bay
Freskomaleri, pudset honeycomb i messingramme. Foto: Lars Bay

Ny Carlsbergfondet skaber glæde på Randers Kunstmuseum
Erik A. Frandsen er født i Randers.
Tirsdag modtog Randers Kunstmuseum den glædelige nyhed, at Ny Carlsbergfondet har valgt at donere tre fresker af Erik A. Frandsen, der alle er del af udstillingen ”HAITI – Erik A. Frandsen”, til museet.

Donationen fra Ny Carlsbergfondet er en stor glæde for museet, men også en absolut kvalitativ berigelse af museets præsentation af Erik A. Frandsen (gammel randersdreng, red.) i samlingen og for publikum.

Randers Kunstmuseum viser aktuelt udstillingen ”HAITI” med en af Danmarks mest anerkendte og fremtrædende kunstnere, Erik A. Frandsen (f. 1957 i Randers).

Udstillingen viser for første gang kunstnerens samlede værker med afsæt i rejser til det caribiske Haiti i 2016 og 2018, og giver et udstrakt indblik i samtidskunsten og de mange mediale former den antager – fra farverige fresker og sanselige pasteller til monumentale lysskulpturer af kunstnerens dagbogsnotater fra rejsen.

Med projektet er der dg opstået et stort ønske om at give udstillingen et efterliv gennem erhvervelse af værker fra serien til at perspektivere Randers Kunstmuseums egen samling af fortrinsvis ældre værker af Erik A. Frandsen.

De tre fresker fra HAITI-serien belyser på fineste vis Erik A. Frandsens arbejde og udvikling med freskoteknikken, og samtidig den særlige betydning som værkerne motivisk og materialemæssigt indskriver sig i, i relation til hans øvrige kunstneriske produktion.

Randers Kunstmuseum har 17 malerier/værker i blandform af Erik A. Frandsen samt en meget stor samling af kunstnerens grafik doneret af Kirsten og Palle Dige i 2014 i forbindelse med museets store forsknings- og udstillingsprojekt ”Erik A. Frandsen – Det grafiske værk”.

Den sidste store erhvervelse af maleri/blandform daterer sig dog tilbage til 1993 med serien FEAR (en erhvervelse, der blev foretaget i kølvandet på udstillingen EPEISÓDION i 1991).

Erik A. Frandsen er født og opvokset i Randers og det har længe været indskrevet i museets indsamlingsplan at erhverve et eller flere nye værker til samlingen for at perspektivere hans samlede produktion og bidrage til at aktualisere museets store historiske samling af dansk kunst.

* Udstillingen kan opleves til og med 29. juli 2018.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Ommersyssel er klar til forårsfest
- Aske Jacoby solo
- Koncert med irsk musik
- Blues og jazz i samarbejde
- Jennumparkens Børnekor modtager kulturpris
- Månedens kunstner i Middelgade
- Manisk komediemonster udfordrer publikum
- Vestlig hverdag i mellemøstligt skær
- Kom med til Grønland
- International country festival i Randers
- Anderledes oplevelser
- GAIA arver unikke kunstværker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk