-
Klik venligst-Klik venligst

Red Barnet hjælper børn i Randers

Torsdag 10. maj 2018 kl: 07:00

Red Barnet hjælper børn i Randers
De forskellige børn, der deltager i læringscaféen, har fået et øget selvværd.
Red Barnet Ungdoms læringscafé i Randers giver børn en god mulighed for at forbedre sig og udvikle deres arbejde i skolen.

Alt for mange børn forlader grundskolen uden at have de nødvendige kompetencer, som det kræver for at kunne tage en ungdomsuddannelse og komme godt videre i livet.

Egmont Fonden og Red Barnet Ungdom har indgået et partnerskab i perioden 2018-2021, som skal bidrage til at rette op på dette. Parterne vil sammen gøre en indsats for at bryde den negative udvikling, som gør, at 15 procent af de 15-årige ikke kan læse og 13,6 procent ikke kan regne godt nok til at klare sig på en ungdomsuddannelse.

Frivillige lektiehjælpere spiller en særlig rolle i at støtte op om udsatte børns læring. Børnenes vanskeligheder bunder ofte i mangel på både faglige, personlige og sociale ressourcer. Her kan unge frivillige lektiehjælpere supplere lærere og pædagogers arbejde ved at tilbyde læring på alternative måder samt tid, nærvær og møder i øjenhøjde.
Stor faglig og personlig udvikling hos børnene i Randers.

De forskellige børn, der deltager i læringscaféen, har fået et øget selvværd, og er gennem forskellige succesoplevelser blevet mere motiverede for at gå i skole.

Minela Omanovic der er frivillig projektleder for læringscaféen på Nørrevangskolen i Randers glæder sig over den mærkbare forskel som Læringcaféen har gjort for børnene:

“Vi har nogle elever i læringscaféen, som har forskellige faglige vanskeligheder i skolen. Mange af disse elever plejede at sige fra, når vi lavede sjove lege der indebar de fag de ikke kunne lide. Nu har vores elever så fået øjnene op for, at de godt kan og har overrasket os alle med deres udvikling, entusiasme og gå-på-mod.”

Den frivillige indsats koordineres tæt med lærere og pædagoger, så barnets behov altid er i centrum.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Lade brændte ned
- Randers får online ressourcebørs
- Nordre fælled fejrer midvinter
- Dreng blev bange for skaldet mand i stationcar
- Nytårskur med Søren Gade
- Millionstøtte til Gudenåparken
- Hjælp skraldemanden og spar penge
- Ældreministeren besøgte Huset Nyvang
- Tyven kunne ikke hamle op med hunden
- Randers lyser nu ved havnen
- Politikameraer er på plads i Storegade
- Friplehjemmets generaler mødes

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk